Advokat Branka Lazarevića: Video zapisa nema u sudskom postupku

Afera tajni snimci i dalje tresu Srbiju

Advokat Branka Lazarevića: Video zapisa nema u sudskom postupku

Politika -
On je u svom iskazu opisao svaki susret sa Radulovićem, i razloge i teme. Video materijal je potvrda tih susreta, tvrdi Veran Zečar

Veran Zečar, advokat Branka Lazarevića reagovao je povodom objavljivanja video zapisa nekadašnjih čelnih ljudi MUP-a Srbije sa Rodoljubom Radulovićem koje je BIA snimila tokom 2008. i 2009. godine.

"Gospodin Lazarević je u svom iskazu opisao svaki susret sa Radulovićem, i razloge i teme. Video zapisi su potvrda tih susreta. I ništa više niti manje od toga da se poznajući ga, sa njim i, par puta susreo. Sve ostalo je zlonamerno i pre svega nepristojno zaključivanje lišeno argumenata ili bilo kakvih činjenica sa previše nelogičnosti koje istrazivački duh ne postavlja ni kao pitanje ili eventualnu sumnju. Upravo tim dostavljačima video zapisa koji „nisu imali poseban interes da se ovo objavi“, poznate su činjenice, ali im ne idu u prilog. Da je drugačije, ovi snimci bi bili deo dokaza u krivičnom postupku koji je brojnim zloupotrebama i potpunim krivljenjem istine iniciran protiv gospodina Lazarevića . Ovih video zapisa nema niti u jednom predmetu, sudskom postupku, stoji između ostalog u saopštenju.

Lazarević je pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal optužen da je 2008. i 2009. godine, u više navrata odavao "naročito poverljive podatke o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu". Suđenje je više puta otkazivano a pre nekoliko dana novo je zakazano za 1. oktobar.

S.V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track