(VIDEO) PREDSTAVLJENA PLATFORMA SRPSKE LIGE: Za ujedinjenu i patriotsku desnicu
Foto: Marina Lopičić

Za srpsku Srbiju

(VIDEO) PREDSTAVLJENA PLATFORMA SRPSKE LIGE: Za ujedinjenu i patriotsku desnicu

Politika -
Pokret Srpska liga predstavio je danas u Medija centru u Beogradu svoju političku platformu pod sloganom Srpska liga za srpsku Srbiju i pozvao na ujedinjenje patriotskih i desnih političkih organizacija

Osnivači Srpske lige su istakli da je ova politička platforma samo prvi korak ka afirmaciji ideje ujedinjenja desnice.

„U sadašnjem sazivu Parlamenta ne postoji ni jedna politička partija koja ne koketira sa NATO paktom, a 70% građana Srbije ne želi u NATO. Nelogičnost je da 95% građana Srbije čine verujući ljudi, a čitavo društvo nam kičom, šundom i razvratom oblikuju mediji. Dve trećine građana želi bliske odnose sa Rusijom, a državni aparat se oblikuje u skladu za zakonima i preporukama EU za koju građani Srbije ne pokazuju oduševljenje“.

Aleksandar Đurđev je rekao da je odgovornost za takvu situaciju primarno na partijama i organizacijama desnice. On je naglasio da bi prema istraživanjima ujedinjena desnica na izborima imala bar 30% podrške građana.

Vreme je da desnica uzraste u meri težine problema koji muče Srbiju. Samo ujedinjena desnica može da opravda svoje postojanje tako što će iskoristiti objedinjeni politički potencijal.

Srpska liga će podržati sve procese sabiranja na desnoj političkoj sceni kao i okupljanje onih koji se do sada nisu politički angažovali. Desnica bi trebalo da se ujedinjuje na pitanjima odnosa prema državi, bezbednosti, privredi, ekonomiji i zapošljavanju.

http://www.youtube.com/watch?v=W8j_r-KRjSw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track