BUJANOVAC: Asocijacija albanskih opština jeftin politički marketing
Foto: Profimedia

Oprezno sa izjavama

BUJANOVAC: Asocijacija albanskih opština jeftin politički marketing

Politika -
Žuta štampa je počela da zloupotrebljava te izjave i najavljuje rat na jugu Srbije, konstantovao je Ramadani i apelovao na čelnike države i medije da se uzdrže u izjavama i tekstovima, uz ocenu da je jug Srbije "osetljiv" i da se treba "pametno ponašati"

BUJANOVAC - Asocijacija opština sa većinskim albanskim stanovništvom u Srbiji je jeftin politički marketing, navodi se u saopštenju bujanovačkog odbora Republikanske stranke, koji je potpisao predsednik tog odbora Avdil Ramadani.On je od političkih lidera Albanaca iz Preševske doline i zvaničnika iz Beograda zatražio "da budu oprezni u političkim izjavama".

"Žuta štampa je počela da zloupotrebljava te izjave i najavljuje rat na jugu Srbije", konstantovao je Ramadani. On je apelovao na čelnike države i medije da se uzdrže u izjavama i tekstovima, uz ocenu da je jug Srbije "osetljiv" i da se treba "pametno ponašati". Zahtevi vladajućih stranaka u opštinama Bujanovac i Preševo su fer, ali "pate od marketinga jeftine politike", navodi se u saopštenju. "Zajednica srpskih opština na Kosovu dobila je zeleno svetlo u Briselu, Prištini i Beogradu i rezultat je sporazuma između Beograda i Prištine, koji podržavaju Amerika, Evropa i drugi međunarodni faktori", konstantuje se u saopštenju i dodaje da su osnivanje asocijacije albanskih opština najavile neke albanske partije, dok su po strani ostavljeni civilno društvo i verske zajednice. Postavlja se pitanje da li će formiranje asocijacije albanskih opština prihvatiti država u kojoj se te opštine nalaze, kao i Priština, Tirana i međunarodni faktor, navodi se u saopštenju, uz ocenu da je ta inicijativa politički nezrela. Tendencija neslaganja između institucionalnih lidera oko te inicijative može stvoriti nezadovoljstvo u albanskom faktoru u Tirani i Prištini i opravdati akcije Beograda za revanšizam, što će doneti negativne efekte Albancima u Preševskoj dolini, saopštila je Republikanska stranka.

(Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track