KURIR OTKRIVA SULJA BI DA CEPA RAŠKU: Hoće da osnuje asocijaciju Bošnjaka
Foto: Damir Dervišagić

Ugljanin bi da kopira Albanace sa juga Srbije

KURIR OTKRIVA SULJA BI DA CEPA RAŠKU: Hoće da osnuje asocijaciju Bošnjaka

Politika -
Ovih dana predstavnici ove političke opcije planiraju razgovore sa stranim diplomatskim predstavništvima u Srbiji a naročito će insistirati na podršci Turske

Po uzoru na formiranje asocijacije albanskih opština u Preševu, ekstremni pojedinci iz bošnjačkih i verskih strukturara u Raškoj oblasti, a naročito iz vrha Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina, planiraju da osnuju asocijaciju bonjačkih opština, saznaje Kurir.

Naš izvor iz bezbednosno-obaveštajnih struktura otkriva detalje ovog njihovog plana.

- To njihovo udruženje ili asocijacija aktivno bi delovala na ostvarivanju prava Bošnjaka, pre svega kada je reč o policiji, sudstvu a sve s ciljem proporcijalne zastupljenosti Bošnajaka u navedenim državni institucijama. Ovih dana predstavnici ove političke opcije planiraju razgovore sa stranim diplomatskim predstavništvima u našoj zemlji a naročito će insistirati na podršci Turske - priča sagovornik Kurira.

Inače, kako još saznajemo, ova politička opcija se već duže zalaže za tzv "autonomiju Sandžaka", pri čemu se u svojim nastupima pozivaju na rezultate "referenduma" iz 1991. godine, kada se navodno većina građana na području Raško-polimske oblasti, izjasnila za "autonomiju".

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja