(VIDEO) VUČIĆ ZA CNN: Srbija kao primer, pozivamo Evropu na solidarnost i toleranciju
Foto: Printscreen

Potrebno zajedničko rešenje

(VIDEO) VUČIĆ ZA CNN: Srbija kao primer, pozivamo Evropu na solidarnost i toleranciju

Politika -
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je u izjavi CNN pozvao evropske zemlje na solidarnost, toleranciju i ljudski pristup, kao i na zajedničko rešenje tog problema

VAŠINGTON - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, u izjavi CNN, pozvao je večeras evropske zemlje na solidarnost, toleranciju i ljudski pristup i na zajedničko rešenje migrantske krize i naglasio da je Srbija pokazala solidarnost i toleranciju kao i da je spremna da preuzme svoj deo odgovornosti.

Vučić je rekao da je Srbija zemlja kandidat za članstvo u EU i da je spremna da radi sa evropskim zemljama na rešavanju tog pitanja. Kako je rekao, Srbija je možda jedina zemlja na svetu koja ne krivi nikog za problem izbeglica.

"Naš plan je bio da imamo dobar pristup, da pokažemo solidarnost i toleranciju i mislim da je Srbija dobar primer kako se humano postupa sa ljudima koji su pobegli iz ratom zahvaćenih područja", rekao Vučić.

On je ocenio da se situacija sa izbeglicama pogoršava. Srbija će učiniti sve što može, pružiti medicinsku i svaku drugu pomoć i organizovati prihvat za nekoliko dana, koliko oni obično ostaju u Srbiji, rekao je Vučić.

Povodom najave Mađarske da će poslati vojsku na granicu sa Srbijom zbog izbeglica koje žele da uđu na njihovu teritoriju, Vučić je rekao da Srbija ima dobre odnose sa tom zemljom i da ne želi da ih kvari, ali da ne može da kaže da smo zadovoljni tim rešenjima. Vučić je pozvao evropske zemlje na solidarnost, toleranciju i ljudski pristup, kao i na zajedničko rešenje tog problema.

http://www.youtube.com/watch?v=J2sZNy1SaJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track