SVE BLIŽI ČLANSTVU: EK usvojila Akcioni plan Srbije za poglavlje 23
Foto: Profimedia

Pristupni pregovori

SVE BLIŽI ČLANSTVU: EK usvojila Akcioni plan Srbije za poglavlje 23

Politika -
EK je dala pozitivno mišljenje o Nacrtu akcionog plana kojim su definisane mere i rokovi za reforme koje Srbija namerava da preduzme u oblasti pravosuđa, osnovnih prava i borbe protiv korupcije u cilju harmonizacije i standardizacije sa EU

BEOGRAD - Evropska komisija usvojila je Nacrt akcionog plana za poglavlje 23, koje je jedno od najbitnijih poglavlja u pristupnim pregovorima za članstvo u Evropskoj uniji, rečeno je u Ministarstvu pravde.

EK je dala pozitivno mišljenje o Nacrtu akcionog plana kojim su definisane mere i rokovi za reforme koje Srbija namerava da preduzme u oblasti pravosuđa, osnovnih prava i borbe protiv korupcije u cilju harmonizacije i standardizacije sa EU.

Poglavlje 23 se prvo otvara i poslednje zatvara u pregovorima za članstvo, ali se u slučaju Srbije očekuje da to bude poglavlje 35 koje se odnosi na stabilizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Ministarstvo pravde je koordiniralo radom za izradu Nacrta za poglavlje 23, a šef radne grupe je pomoćik ministra pravde Čedomir Backović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track