KRAJ BLOKADE, KAMIONI KRENULI Vučić: Želimo najbolje moguće odnose sa Hrvatskom!
Foto: Jevtic

Sednica Vlade Srbije

KRAJ BLOKADE, KAMIONI KRENULI Vučić: Želimo najbolje moguće odnose sa Hrvatskom!

Politika -
Regionalna stabilnost za Srbiju je od prioritetnog značaja, rekao je Vučić. Posle odluke vlade, prvi hrvatski kamioni ušli u Srbiju već oko 21.40 sati, javio reporter Kurira

BEOGRAD - Iskreno i snažno smo se borili za interese svoje zemlje. Hrvatska je odustala od svojih unilateralnih mera koje je uvela protiv Srbije. To ne smatram velikom pobedom Vlade Srbije. To je pobeda razuma, rekao je večeras premijer Srbije Aleksandar Vučić na sednici Vlade Srbije.

"U skladu sa tim želim da vam predložim da večeras donesemo odluku o stavljanju kontramera koje smo uveli , van snage", rekao je Vučić.

On je rekao da je ponosan sam na građane Srbije koji su shvatili koliko je bilo važno da svoju zemlju zaštitimo.

"Mi nismo želeli ni ekonomske ni političke sukobe sa Hrvatskom. Regionalna stabilnost za Srbiju je od prioritetnog značaja", rekao je Vučić.

Posle odluke vlade, prvi hrvatski kamioni ušli u Srbiju već oko 21.40 sati, javio reporter Kurira

Vučić je poručio svim ministrima da ne odgovaraju i ne učestvuju u kampanji koja se u Hrvatskoj vodi protiv Srbije.

"Želim da poručim hrvatskim građanima i privrednicima da su vrata Srbije otvorena za njih. Sa Hrvatskom želimo najbolje odnose. EU je odigrala veliku ulogu, a mi smo se sve vreme pozivali na evropske zakone", naglasio je Vučić.

On je još jednom poručio ministrima da grade najbolje moguće odnose kako sa Hrvatskom tako i sa svim drugim komšijama.

"Čuvajući naše komšije mi čuvamo sebe i naš ponos", rekao je Vučić.

Premijer se još jednom zahvalio građanima Srbije, kao i onima koji kako je rekao drugačije politički misle od ove vlade, a koji su razumeli značaj ovog trenutka.

"Želim da se zahvalim svim divnim ljudima u Srbiji kojima je država bila ispred partijskih interesa", rekao je Vučić.

Ministar spoljnih poslova Srbije i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić čestitao je premijeru i ostalim ministrima na postignutom uspehu.

"Želim da čestitatm premijeru i svim kolegama što smo imali snage da kada su bili ugroženi nacionačlni interesi da donesemo važne odluke. I pokazalo se da smo bili u pravu. Srbija je pokazala da je prava država koja brine o svojim građanima i svojoj ekonomiji", rekao je Dačić

(P.L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track