ZA KOGA RADI KORI UDOVIČKI: Srpska ministarka na Vladi branila Zorana Milanovića!

Ludilo mozga

ZA KOGA RADI KORI UDOVIČKI: Srpska ministarka na Vladi branila Zorana Milanovića!

Politika -
Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu bila je protiv ultimatuma Srbije kao odgovora na blokadu graničnih prelaza od strane Hrvata. Na zatvorenoj sednici Vlade samo je Udovički tražila da se sagledaju posledice koje bi te mere izazvale iako smo pod hrvatskom blokadom bili već danima

BEOGRAD - Kori Udovički, ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu i potpredsednica Vlade Srbije bila je protiv uvođenja kontramera Hrvatskoj zbog zatvaranja granica, saznaje Kurir!Tako je ministarka Vlade Srbije dovela u pitanje politiku same Vlade, čiji je deo. Odnosno, Udovički je stavila pod znak pitanja prihvatljivost mera Vlade koje su pozdravili svi, a koje su i dovele do deblokade granice od strane Hrvatske. Prema našim informacijama, ona je na sednici Vlade na kojoj se o tome odlučivalo glasala protiv reakcije Srbije, uz komentar da treba prvo sagledati posledice kontramera iako je Hrvatska već danima držala u blokadi granične prelaze i tako nanosila milionsku štetu ekonomiji obe zemlje. Da nisu svi u Vladi imali isti stav o uvođenju kontramera protiv Hrvatske, javno je rekao šef diplomatije Ivica Dačić, ne precizirajući o kome se radi.Burna sednica- U Srbiji, ali i u samoj Vladi, bilo je i onih koji su sumnjali u odluke Vlade. Ja nisam bio među njima i želim da čestitam premijeru i svim kolegama što smo bili u stanju da kod ugroženih nacionalnih interesa smognemo snage i donesemo odluke koje su najbolje za Srbiju - kazao je Dačić.Prema saznanjima Kurira, to je upravo bila Udovički.- Kori je bila protiv. Odnosno, rekla je da prvo treba da se sagledaju posledice koje bi kontramere prouzrokovale Srbiji. Rekla je da bi trebalo o tome odlučiti na osnovu ekonomskih podataka - kaže naš izvor iz Nemanjine 11.Sednica na kojoj se odlučivalo koje će poteze Srbija povlačiti zbog zatvaranja granica održana je pre pet dana i, kako navodi naš sagovornik, trajala je sat i po.- Sednica je bila zatvorena za javnost. Prvo su prisustvovali i šefovi kabineta, ali su onda svi oni udaljeni. Tada su ministri iznosili svoje stavove oko situacije s Hrvatskom - navodi naš sagovornik.U kabinetu Udovički nisu želeli da komentarišu ove navode. Dušan Janjić, analitičar, kaže da ga ne iznenađuje potez ministarke.Mere bile neophodne- Ona ima drugačije mišljenje od ostalih ministara jer je školovana napolju. Ni životnim iskustvom, ni školovanjem ne pripada ovde. U periodu kad smo imali konfrontacije s Hrvatskom, nije bila u Srbiji, niti imala osećaja za to. Ona je i oko britanske rezolucije imala suprotan stav od ostalih, mislila je da ne treba da se blokira. Te mere prema Hrvatskoj bile su neophodne i, da nisu bile uvedene, ne bi se sve ovako rešilo - kaže Janjić.

Gafovi Kori Udovički1. Njena rođena sestra i zet pokušali da reketiraju premijera Vučića2. Vozila službenim autom dete u školu

Nikolić i Merkelova usaglašeniSRBIJA JE REAGOVALA ODMERENOPredsednik Srbije Tomislav Nikolić saglasio se juče s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel da je Srbija reagovala odmereno ali odlučno u situaciji koju je pre nekoliko dana izazvala Hrvatska neprihvatljivim zatvaranjem granice. Oni su se složili da Srbija nije načinila nijednu grešku u toj situaciji i izrazili zadovoljstvo što se odnosi Srbije i Hrvatske ponovo normalizuju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Nikolić se s Merkelovom sastao na zasedanju Generalne skupštine UN.(S. Đ.)

FajtSVAĐA OSTOJIĆA I VULINAHrvatski ministar policije Ranko Ostojić i srpski ministar rada Aleksandar Vulin zaratili su juče, i to zbog Ostojićevih kritika da Srbija muči izbeglice.- Ne mučite ljude i ne tranzitirajte ih u Hrvatsku, pa da ih mi onda šaljemo u Mađarsku. Rešite to direktno - rekao je Ostojić, na šta mu je Vulin odbrusio:- Mi migrante ne trpamo u vagone, ne usmeravamo ih i ne vodimo ih na Horgoš, kao što ih ne vodimo ni na Tovarnik, već sami odlučuju gde će ići.

DOKLE VIŠE Zoran Milanović ne prestaje s provokacijama A AKO VAS STOPIRAMO ZA EU?Inače, iako su i Srbija i Hrvatska otvorile granice, Milanović je nastavio s provokacijama i zapretio da može da blokira put Srbije ka EU!- Hrvatska može zaustaviti ulazak Srbije u EU, ja to ne želim. Želimo normalne odnose - rekao je Milanović.S druge strane, a povodom najave da je Brisel zatražio razjašnjenje od Zagreba da li je bilo problema u sprovođenju SSP, Maja Kocijančić, portparol Federike Mogerini, visoke predstavnice EU, kaže da čekaju odgovor od hrvatskih vlasti.- Za nas je važno da situacija ide ka razrešavanju - rekla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track