VUČIĆ U STRAZBURU: An Braser pohvalila reforme Vlade Srbije
Foto: Vlada Srbije

Savet Evrope

VUČIĆ U STRAZBURU: An Braser pohvalila reforme Vlade Srbije

Politika -
Predsednik Vlade Srbije sastao se u Strazburu s Braserovom na njen poziv, a razgovarali su o migrantskoj krizi, regionalnoj saradnji, evropskim integracijama Srbije i reformama koje sprovodi srpska Vlada

STRAZBUR - Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope An Braser saglasili su se danas da stabilnost Zapadnog Balkana znači stabilnost cele Evrope, a Braserova je posebno ukazala da je uloga Srbije veoma važna, a odgovornost na srpskoj Vladi velika u trenutku u kojem se Evropa suočava sa izazovima migrantske krize.

Predsednik Vlade Srbije sastao se u Strazburu s Braserovom na njen poziv, a razgovarali su o migrantskoj krizi, regionalnoj saradnji, evropskim integracijama Srbije i reformama koje sprovodi srpska Vlada. Tokom susreta premijer Vučić je rekao da je kroz Srbiju u proteklih pet meseci prošlo skoro 200.000 migranata i da se Srbija odgovorno ponašala tokom krize, saopštio je njegov Kabinet.

Mi smo se ponašali kao evropska zemlja koja je svoje obaveze ozbiljno shvatila , istakao je srpski premijer i zahvalio Savetu Evrope na brzoj reakciji u svakoj krizi.

Predsednica Parlamentarne skupštine Braser izjavila je da se Evropa zbog migrantske krize nalazi pred ogromnim izazovom, dodajući da je uloga Srbije veoma važna, a odgovornost na srpskoj Vladi velika.Ona je istakla i potrebu za dobrom regionalnom saradnjom, naglasivši da je to u ovom trenutku posebno važno u cilju očuvanja stabilnosti celog regiona Zapadnog Balkana.

Stabilnost regiona znači stabilnost cele Evrope , izjavila je Braserova i pozitivno ocenila stav premijera Vučića da je regionalna stabilnost preduslov ekonomskog razvoja. Ona je pohvalila reforme srpske Vlade i čestitala premijeru Vučiću na borbi protiv korupcije.

Posetu Strazburu premijer Vučić nastavlja odvojenim susretima sa zamenicom generalnog sekretara Saveta Evrope Gabrijelom Bataini-Dragoni i predsednikom Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Žan-Klodom Frekonom.Tokom dana premijer Vučić obratiće se poslanicima Parlamentarne skupštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track