VEĆINU DAJE U HUMANITARNE SVRHE: Bajatović mesečno prima 16.500 evra
Foto: Fonet

Isplaćuju ga 3 firme

VEĆINU DAJE U HUMANITARNE SVRHE: Bajatović mesečno prima 16.500 evra

Politika -
Nisam zakucan ni za šta, pa ni za fotelju Srbijagasa, rekao je generalni direktor ovog preduzeća

BEOGRAD - Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da njegova plata u Srbijagasu iznosi oko 1.500 evra mesečno, a da dobija nadoknade za učešće u nadzornim odborima - još 10.000 evra od Jugoroz gasa i od skladišta gasa Banatski dvor 5.000 evra.

Bajatović je izneo te podatke na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanja, i istakao da nadoknade koje dobija daje u humanitarne svrhe i da to može lako da se proveri.

On je na pitanje novinara da prokomentriše da li je u sukobu interesa, kao što tvrdi Agencija za borbu protiv korupcije, odgovorio:

"Po meni ništa nije sporno. Argumentaciju sam dao Agenciji za borbu protiv korupcije, neka ona odlučuje o tome i onda ću se o tome izjasniti. Ne mogu da tumačim nezavisno regulatorno telo", rekao je generalni direktor Srbijagasa.

Bajatović je istakao da, prema njegovom mišljenju, on ne potpada pod taj zakon, navodeći da se tako i skupština izjasnila. On je dodao da, ukoliko Agencija bude donela drugačiju odluku o tome, da će se o tom pitanju odlučivati na Vladi Srbije.

"Nisam zakucan ni za šta, pa ni za fotelju Srbijagasa", rekao je Bajatović. Bajatović je bio i kodirektor u zajedničkom preduzeću Srbije i Rusije za realizaciju projekta Južni tok koji je obustavljen u decembru prošle godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track