TADIĆ OPLEO PO TAJKUNU: Mišković hteo da truje građane!
Foto: Marina Lopičić

U ratu sa "nepristojno bogatima"

TADIĆ OPLEO PO TAJKUNU: Mišković hteo da truje građane!

Politika -
Boris Tadić je 2010. godine, kada je bio na sredini drugog predsedničkog mandata, srpskim tajkunima bacio rukavicu u lice. Takva Tadićeva inicijativa ostala je upamćena po predlogu da svaki most koji veoma bogati izgrade bude nazvan "tajkunski most"

BEOGRAD - Lider SDS Boris Tadić otkrio je nove detalje odnosa koji je s vlasnikom "Delte" Miroslavom Miškovićem održavao dok je bio predsednik Srbije. Gostujući u emisiji "Ćirilica" kod Milomira Marića, Tadić je čak optužio Miškovića da je pokušao da u Srbiju uveze tehnologiju kojom bi proizvodio nezdravo meso i mesne prerađevine.

- Da nemam šta ljudski s njim da razgovaram, pokazao mi je razgovor u kojem mi je rekao da će investirati u industriju mesa, da će uvesti novu italijansku tehnologiju, koja, kako mi je rekao, proizvodi jako ukusne proizvode, ali oni nisu baš najzdraviji. Ja sam bio u šoku. Rekao sam: "Dakle, vi ćete proizvoditi meso tehnologijom koja će doprinositi zdravstvenim problemima nacije?". On me je ubeđivao da to rade na zapadu i istoku i da je to jedini način da imamo održivu industriju. Ja sam onda rekao da to nije jedini način i da smatram da je to katastrofalno - naveo je Tadić i dodao da je po tom razgovoru sagledao "karakternu strukturu Miškovića".

Tadić je, na opasku da postoji uverenje da je Mišković bio suvladar njegove epohe, rekao da je vlasnik "Delte" zapravo njegov najveći politički neprijatelj.

- Mišković je bio moj najveći politički protivnik i on je bio ponosan zbog toga. On je sve radio da me porazi, a ja sam sve radio da minimalizujem njegov uticaj u srpskoj privredi. On je bio finansijer DS pre mene. Ja sam to nasledio i prekinuo sam to finansiranje. Pokušao sam da ga ubedim da može da bude koristan za srpsko društvo - pričao je Tadić u "Ćirilici".

Bivši šef države je naveo da je sa Miškovićem imao još jedno veliko razmimoilaženje koje ga je uverilo da s njim ne može ljudski da se razgovara pošto nije uspeo da ga pridobije da uđe u projekat stipendiranja mladih stručnjaka na prestižnim svetskim školama, a koji bi imali obavezu da 10 godina rade za državu.

- On je to odbio i rekao: "Što bih ja to radio, to mi se ne isplati.". Ja sam završio s njim ljudski u tom trenutku - kazao je predsednik SDS.U "Delti" nisu želeli da komentarišu Tadićeve navode o Miškovićevoj nameri da proizvodi nezdravu hranu.- Nećemo da komentarišemo takve besmislice - poručili su za "Alo" u ovoj kompaniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track