Cvetković u Varšavi s kineskim premijerom

Cvetković u Varšavi s kineskim premijerom

Politika -
Predsednik Vlade u poljskoj prestonici učestvovati na sastanku premijera 16 država centralne i jugoistočne Evrope sa predsednikom Vlade NR Kine

VARŠAVA - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković sastao se u Varšavi sa kineskim premijerom Venom Đabaom s kojim razgovara o nastavku političko-ekonomske saradnje u okviru strateškog partnerstva Srbije i Kine.

Cvetković će u poljskoj prestonici učestvovati na sastanku premijera 16 država centralne i jugoistočne Evrope sa predsednikom Vlade NR Kine.

Taj sastanak na visokom nivou okupiće premijere iz 16 zemalja, koji će razgovarati o političkoj i ekonomskoj saradnji zemalja centralne i jugoistočne Evrope sa Kinom, kao državom koja ima jednu od najbrže rastućih svetskih privreda.

Sastanku u Varšavi će, pored Cvetkovića i Vena, prisustvovati predstavnici vlada Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Estonije, Mađarske, Letonije, Litvanije, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Slovačke, Slovenije i domaćina Poljske.

Tokom boravka u Poljskoj premijer Cvetković će učestvovati i na Poljsko-centralnoevropsko-kineskom ekonomskom forumu u Varšavi, koji će otvoriti poljski premijer Donald Tusk i kineski premijer.

Kako je najavljeno, forumu će, pored premijera tih zemalja, prisustvovati i predstavnici 300 kineskih firmi i oko 450 kompanija iz centralne i istočne Evrope, od čega 300 iz Poljske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track