HAMOND SA VUČIĆEM I DAČIĆEM: Srbija može da se ponosi svojom ulogom u regionu
Foto: TANJUG - Zoran Žestić

Britanski šef diplomatije u Beogradu

HAMOND SA VUČIĆEM I DAČIĆEM: Srbija može da se ponosi svojom ulogom u regionu

Politika -
Britanski šef diplomatije je preneo je podršku svoje zemlje reformskim procesima i evropskoj integraciji Srbije
1 / 5 Foto: TANJUG - Zoran Žestić

BEOGRAD - Britanski ministar spoljnih poslova Flip Hamond sasatao se danas sa državnim vrhom Srbije kao i nevladimim organizacijama.

Britanski šef diplomatije je preneo je podršku svoje zemlje reformskim procesima i evropskoj integraciji Srbije.

"Srbija može da se ponosi ulogom koju ima u regionu i kao predsedavajuća OEBS-u", napisao je danas na Tviteru šef britanske diplomatije Filip Hamond. On je tu poruku poslao putem popularne društvene mreže, kako je naveo, nakon sastanka sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Hamond je sa Vučićem i Dačićem razgovarao o jačanju bilateralnih odnosa, napretku Srbije u pregovorima sa EU, ulozi Srbije u regionu, izazovima izbegličke krize i nastavku dijaloga i primeni dogovorenog u dijalogu Beograda i Prištine.

Hamond je preneo podršku svoje države reformskim procesima koji će doprineti uspešnoj evropskoj integraciji Srbije i ocenio da je "postavljanje pod pritiskom izbegličke krize, ali i uloga koju ima u regionu, veoma povoljno utiču na ugled Srbije".

Hamond sa NVO

Predstavnici nezavisnih institucija sastali su se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom, sa kojim su razgovarali o Akcionom planu za Poglavlje 23 i napretku Srbije u oblasti ljudskih prava, u kontekstu evorpskih integracija. Sa Hamondom su razgovarali poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić, zaštitnik građana Saša Janković i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković. Oni su razgovarali i o vladavini prava u Srbiji, a sastanku su, između ostalih, prisustvovali i predstavnici organizacija civilnog društva u Srbiji, piše na sajtu poverenika za informacije od javnog značaja. Hamond je doputovao u posetu Beogradu gde će danas razgovarati sa visokim srpskim zvaničnicima, a teme će biti migracije pristupanje Srbije, EU i bilateralni i regionalni odnosi, objavljeno je na tviter nalogu šefa britanske diplomatije.

(Beta / Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track