Vučić: Biće hapšenja zbog vetroparkova!
Foto: Nemanja Pančić

Premijer Srbije presekao i najavio

Vučić: Biće hapšenja zbog vetroparkova!

Politika -
Šef Vlade rekao da na aferu koja trese Srbiju danima neće biti stavljena tačka dok se ne utvrdi da li je neko tražio novac ili je neko drugi lagao, a onda će odgovorni morati u zatvor

BEOGRAD - Na aferu o vetroparkovima neće biti stavljena tačka sve dok se ne utvrdi da li je neko zaista tražio novac ili je neko drugi lagao, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.- U svakom slučaju, jedni ili drugi moraju da odgovaraju. Moram da vidim gde su mi te silne pare, pa da idem u zatvor ili neki drugi da odgovaraju pred licem pravde za laži koje su iznosili - rekao je Vučić nakon sastanka sa šefom britanske diplomatije Filipom Hamondom, koji je boravio u Srbiji.- Ja gonim korumpirane neljude, a meni to govore oni koji su najgori u ovoj zemlji po tom pitanju - rekao je on i dodao: - Govorite gradjanima da se neko iz Vlade suprotstavio vatroparkovima, a ne kažete da bi oni direktno dvostruko više plaćali cenu struje da bi investitori zarađivali. Što više to odložimo, a moraćemo jednom da prihvatimo jer je to uslov EU, to je čist sevap za našu zemlju. Što kasnije dođu, to za nas bolje.Nema rebalansaOn je rekao da se predstavnici DS hvale time da su odmah prihvatili realizaciju investicija u vetroparkove i upitao ko je uzeo pare od njih da to prihvate. Govoreći o izborima, premijer je demantovao navode da će rasformirati kabinet sredinom meseca.- Imam pametnija posla 16. oktobra- rekao je Vučić i naveo da ove godine prvi put posle 30 godina neće biti rebalansa budžeta.Loše prognozeHamond je pohvalio napore Srbije u reformama, kao i način na koji se odnosi prema migrantskoj krizi. Kada je reč o podršci britanske Vlade Kosovu za prijem u Unesko, Hamond je rekao: - Kosovo će imati dodatne, pojačane obaveze da zaštiti srpsku kulturnu baštinu. Vučić naveo da će Srbija učiniti sve da onemogući to:- Brojevi su takvi da ne idu u prilog, imaju bezbroj zemlja, od Antigve i Barbude sa kojima čine većinu protiv nas.

Ode gigantPRODAJA „TELEKOMA“ PITANJE DANAPremijer je poručio da je pitanje dana kad će biti raspisan javni poziv za privatizaciju „Telekoma Srbije“, ali i da Srbija neće po svaku cenu prodavati tu kompaniju.- Idemo sa tim, ali nećemo da prodajemo ako ne dobijemo dobru cenu i dobre uslove - rekao je on.

Aleksandar Vučić o predstojećim pregovorima u Briselu NE DAM GAZIVODE ALBANCIMA!Premijer je izjavio da je Srbiji oteta imovina na Brezovici, i to pomoću međunarodne zajednice.- Dobro, ako to podržavate i ako je baš benčmark predati Gazivode, onda kažem: „Ne dam Gazivode“, pa da vidim šta ćete dalje, i to ću da kažem Federiki Mogerini ako uopšte budem išao u Brisel 13. oktobra - poručio je Vučić. On je istakao da je za Srbiju hapšenje radnika na Brezovici teška situacija, te da će pokušati da plati oglas u nekim od najvećih britanskih časopisa, nakon što je Vlada usvojila tekst oglasa u kojem se potencijalni investitori upozoravaju da je ski-centar „Brezovica“ u vlasništvu Srbije i da je odluka o eksproprijaciji tog kompleksa protivzakonita. On je kazao da očekuje da će poglavlja 32 i 35 biti otvorena do kraja godine.- Pokušaji da se u platformu za otvaranje poglavlja 35 ugrade odredbe kojima se nameće stav Prištine o statusu Kosova za Srbiju su lošije rešenje od priznanja nezavisnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track