SKUPŠTINA: Prepucavanje SNS i DS u parlamentu
Foto: Nebojša Mandić

Oštra polemika na početku rasprave

SKUPŠTINA: Prepucavanje SNS i DS u parlamentu

Politika -
Naprednjaci i demokrate danas su raspravljali i o tome koliko je ko i na šta utrošio svoje radne sate

BEOGRAD - Poslanici vladajuće Srpske napredne stranka (SNS) i opozicione Demokratske stranke danas su, na početku rasprave u Skupštini Srbije o amandanima na Predlog izmena Zakona o ulaganjima, oštro polemisali o slučaju navodnih stanova gradonačenika Beograda Siniše Malog i funkcijama predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića.

Pošto su demokrate u više navrata ukazivale na slučaj Siniše Malog i pisanje mreže KRIK da je kupio 24 stana u Bugarskoj, zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović je odgovorio da nema ništa protiv toga da Agencija za borbu protiv korupcije utvrdi da li je to tačno, ali da treba da reaguje i na to što lider DS i predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić obavlja ukupno četiri funkcije.

"Pajtić je lider DS-a, predsednik Pokrajinske vlade, predsednik Upravnog odbora Fonda za kapitalna ulaganja i predsednik Nadzornog odbora Razvojnog fonda Vojvodine. Kako je moguće da Agencija ima jedne aršine kada je u pitanju Mali ili svojevremeno ministar odbrane Bratislav Gašić, i sad kada je u pitanju Pajtić", rekao je Martinović.

Poslanik DS-a Balša Božović je odgovorio da je Pajtić u tim fondovima po funkciji predsednika Pokrajinske vlade, a da platu prima samo kao profesor Univerziteta u Novom Sadu. Božović je kazao da je Martinović do skoro primao pet plata.

Poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević je optužio Martinovića da iznosi uvredljive termina na račun nezavisnih državnih organa, a poslanik DS-a Dejan Nikolić je napomenuo da je u redovima SNS-a mnogo onih sa firmama na Sejšelima i drugim of-šor destinacijama, ;čija su vrhunska dostignuća projekti poput semafora u Novom Sadu. Poručio je poslanicima SNS da su 20.000 radnih sati na vlasti, a ništa nisu uradili."Sve ide preko leđa građana Srbije, zato ste hteli da raspišete izbore, da propagandnom to zamaskirate", rekao je Nikolić.

Martinović je odgovorio da demokrate imaju milione neradnih sati, koje su iskoristili za pljačku."Da li je ijedno dete zaplakalo zbog semafora u Novom Sadu, a koliko je dece ometene u razvoju zaplakalo zato što ste pokrali novac koji je bio namenjen za rekonstrukciju dvorca u Novom Bečeju gde je trebalo da budu smeštena. Objekat u kome su navodeno uloženi milioni evra izgleda kao pre 10 godina, i vi sada imate pravo da pričate o of-šor kompanijama", rekao je Martinović.On je upitao demokrate i da li znaju koliko njihov nekadašnji pokrajinski funkcioner Dušan Elezović ima stanova u Novom Sadu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja