AMBASADORI VELIKE PETORKE: Tender za Brezovicu u skladu sa kosovskim zakonima
Foto: Wiki

Pružili snažnu podršku

AMBASADORI VELIKE PETORKE: Tender za Brezovicu u skladu sa kosovskim zakonima

Politika -
Vlada Srbije ranije je upozorila potencijalne investitore da je Ski centar Brezovica u vlasništvu Srbije i da je odluka kosovskih institucija o eksproprijaciji tog kompleksa protivzakonita

PRIŠTINA - Ambasadori zemalja velike petorke - SAD, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i Italije na Kosovu dali su večeras snažnu podršku eksproprijaciji Ski centra "Brezovica" ocenivši da je tender za javno-privatno partnerstvo u skladu sa zakonima Kosova.

"Sveobuhvatni i transparentni proces tendera je izvršen u punoj saglasnosti sa zakonima Kosova, uključujući i najbolju međunarodnu praksu u javno-privatnom partnerstvu", navedeno je u izjavi ambasadora koju prenose prištinski mediji. Oni su ocenili da bi uspešno ostvarivanje projekta "Brezovica" stvorilo turizam evropskog kvaliteta i omogućilo zapošljavanje, posebno za kosovske Srbe koji žive u tom delu Kosova.

Vlada Srbije ranije je upozorila potencijalne investitore da je Ski centar "Brezovica" u vlasništvu Srbije i da je odluka kosovskih institucija o eksproprijaciji tog kompleksa protivzakonita.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track