MODELSICA POBEGLA OD VELJE KOD VUČIĆA: Pobuna zbog Nevene, naprednjaci je neće u stranci
Foto: Kurir štampano

Transfer godine

MODELSICA POBEGLA OD VELJE KOD VUČIĆA: Pobuna zbog Nevene, naprednjaci je neće u stranci

Politika -
Nevena Stamenković ponovo promenila stranački dres i na sva usta hvali premijera, ali je u SNS ne dočekuju raširenih ruku

BEOGRAD - Nevena Stamenković eks-Adžemović, bivša poslanica NS i „modelsica“, promenila je političko jato i iz Nove Srbije Velimira Ilića preletela u Srpsku naprednu stranku Aleksandra Vučića! Stamenkovićeva je izgleda zaboravila na to koliko je hvalila Ilića, te sad kaže da je Vučić najbolji premijer koji će Srbija ikada imati. Naprednjaci, međutim, ne gledaju blagonaklono na ovaj transfer.Nevena je, kako otkriva za Kurir, rešila da okrene novi list - razvela se, vratila devojačko prezime Stamenković, ali i stranku. Iako će svi pomisliti da se iza ove slatkorečivosti krije korist, Stamenkovićeva razuverava i kaže da ju je privukla politika stranke, a pre svega veliko divljenje prema Vučiću.Mudre reči- Srbija nije imala boljeg premijera, niti će ikada imati. Samo sam član SNS, nemam nikakve namere niti mi je ideja da se okoristim. U SNS sam jer verujem da njen lider može da od Srbije napravi uspešnu zemlju. Narod u Srbiji očekuje boljitak odmah, a ne može odmah da se popravi sve što je godinama uništavano. Vučić je na pravom putu da sve popravi. Potrebno je vreme. Toga ljudi moraju da budu svesni - nije štedela reči hvale Nevena, koja je, inače, prvo bila u SNS, pa u NS, odakle se opet vratila u naprednjake.U SNS, međutim, ne gledaju blagonaklono na ovaj transfer, a jedini koji se okuražio da to i kaže jeste šef poslaničke grupe Zoran Babić.- SNS je otvorena stranka, u kojoj je svako dobrodošao, tako je za sve. Zahvaljujem i njoj i svakom na lepim rečima, ne treba nikog unapred da osuđujemo. Ipak, ne vidim je kao poslanika, ministra ili na nekom drugom bitnom mestu. Mislim da funkcija narodnog poslanika, kao i bilo koje drugo radno mesto, zahteva stručnu spremu, posvećenost i znanje, i ja je lično u tome ne vidim i ne mogu da je poredim sa svojim ostalim koleginicama - iskren je Babić.Potpredsednik SNS Goran Knežević poručuje da će bivša „modelsica“ morati mnoge stepenice da prođe.- Imamo kriterijume i procedure za napredovanje, kandidovanje za funkcije, koje će i ona morati da prođe - ukazuje Knežević.Igor Mirović kaže da je mala verovatnoća da se Nevena brzo probije.- Svako može da se učlani, iščlani, ali vrlo malo mesta ima i trudimo se da biramo najbolje, one koji su već dugo u stranci - kaže on.Proslavila je antenaNevena je, inače, bila poslanica NS, a u sali parlamenta samo se jednom začuo njen glas - kad je želela da skrene pažnju na problem antena za mobilnu telefoniju koje su postavljene na zgradama u blizini obdaništa i obrazovnih institucija, kao i stambenih zgrada. Tad je zatražila od ministara Žarka Obradovića i Rasima Ljajića da se izjasne o njihovoj štetnosti.

Velimir Ilić, lider NSKAD SE POSVAĐAJU KUM I KUMA, SVAŠTA MOŽE DA BUDEVelimir Ilić kaže da poštuje Neveninu volju i šeretski nastavlja:- To je specifično... Ona je meni kuma, Adžem je meni kum. I kum i kuma kad se posvađaju, svašta može da se dogodi. Ona i dalje ostaje moja kuma, majka mog kumića, i ja je stvarno s te strane poštujem, a politički ona ima pravo na svoje mišljenje - poručuje lider NS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track