PALMA: Albanci imaju podršku za blokadu Briselskog sporazuma
Foto: Jedinstvena Srbija

Tribina u Leskovcu

PALMA: Albanci imaju podršku za blokadu Briselskog sporazuma

Politika -
Albanci za blokadu Briselskog sporazuma imaju podršku tri velike svetske sile - jedna je preko bare, druga u Evropi i još jedne izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, na tribini te stranke u Leskovc

LESKOVAC - "Ovo što Albanci na Kosovu i Metohiji sada rade, što neće da poštuju Briselski sporazum, što neće da se formira Zajednica srpskih opština i što neće da formiraju Sud za ratne zločine pripadnika OVK, ne rade to sami. Albanci za blokadu Briselskog sporazuma imaju podršku tri velike svetske sile - jedna je preko bare, druga u Evropi i još jedne" izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, na tribini te stranke u Leskovcu.

On je postavio i pitanje zašto ćute Evropa i Brisel?

Foto: Jedinstvena Srbija
Foto: Jedinstvena Srbija

- Ne oglašavaju se oni koji sve vreme traže od Srbije da poštuje ono što međunarodna zajednica traži od nje. Neki od evropskih predstavnika kao što je Majkl Devenport, bivši britanski ambasador, a danas šef Kancelarije Evropske unije u Srbiji nisu podigli svoj glas i otišli na Kosovu da kažu Albancima zašto ne poštuju ono što su potpisali. Ali je taj isti Devenport podigao svoj glas i bio na čelu kolone Gej parade u Beogradu, jer žele da nam prikažu kao da su to evropske vrednosti. To nisu vrednosti za koje se Srbija zalaže " rekao je Marković i dodao.

"Srbija je ispunila sve svoje obaveze i Evropa mora Srbiju da primi u Evropsku uniju kao časnu i poštenu državu. Kao državu koja je najbolje zbrinula azilante sa Bliskog istoka, jer smo i mi doživeli golgotu i znamo kako je kada vas neko protera sa svog ognjišta " kazao je Marković, govoreći na tribini Jedinstvene Srbije u Hali sportova u Leskovcu pred oko 2.800 ljudi.

Foto: Jedinstvena Srbija
Foto: Jedinstvena Srbija

On je dodao da broj od 2.800 prisutnih u Hali sportova u Leskovcu govori da će Jedinstvena Srbija imati veliku podršku na narednim izborima.

- Neke ankete govore da Jedinstvena Srbija ima od 1 do 2 posto podrške birača, što je na osnovu uzorka od 1.200 ispitanika. U Leskovacu ima 124.000 birača, a od toga 74.000 izlazi na izbore. Ovih 2.800 ljudi u hali su reprezentativni uzorak i za Leskovac i za Srbiju, poručio je Marković na tribini.

( EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track