VAN DEN DOL SE NADA USPEŠNOJ SARADNJI: Vučić primio novog holandskog ambasadora
Foto: Twitter

Novopostavljeni ambasador Kraljevine Holandije kod premijera

VAN DEN DOL SE NADA USPEŠNOJ SARADNJI: Vučić primio novog holandskog ambasadora

Politika -
Holandija očekuje da do kraja godine budu otvorena prva poglavlja, a tokom njenog predsedavanja i ostala poglavlja koja budu spremna, preneo je holandski ambasador stav njegove zemlje

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa novopostavljenim ambasadorom Kraljevine Holandije Hendrikom Geritom Kornelisom van den Dolom i izrazio nadu da će njegova saradnja sa Vladom Srbije biti uspešna, u korist sve jačih političkih i ekonomskih veza dveju zemalja.

Holandija očekuje da do kraja godine budu otvorena prva poglavlja, a tokom njenog predsedavanja i ostala poglavlja koja budu spremna, preneo je holandski ambasador stav njegove zemlje, kao i rešenost da nastavi sa stručnom i novčanom pomoći Srbiji za sprovođenje reformi na putu ka EU.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima premijer Vučić poželeo je ambasadoru van den Dolu dobrodošlicu i upoznao ga sa rezultatima fiskalne konsolidacije i drugih ekonomskih mera, čiji je cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja. On je istakao primer brodogradilišta u Sremskoj Mitrovici, koje je obnovilo proizvodnju zahvaljujući investitoru iz Holandije.

"Nadam se da će se još holandskih kompanija odlučiti za ulaganje u Srbiji, kao i da će se više koristiti mogućnosti za ekonomsku saradnju naših dveju zemalja, posebno u oblasti poljoprivrede"“, rekao je premijer Vučić.

Predsednik srpske Vlade istakao je da je Srbija posvećena reformama i evropskom putu i zahvalio se ambasadoru van den Dolu na podršci Holandije za otvaranje pregovaračkih poglavlja. Ambasador van den Dol rekao je da su odnosi Srbije i Holandije odlični i istakao da će se tokom svog diplomatskog mandata posvetiti ne samo unapređenju bilateralnih odnosa, nego i napretku Srbije na evropskom putu, s obzirom na to da Holandija u prvoj polovini sledeće godine predsedava Savetom Evropske unije. Ambasador van den Dol istakao je veliku ulogu Srbije i premijera Vučića lično u očuvanju regionalne stabilnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track