Najnovije vesti

Jovičić: Ružić prvo skandira, pa posle pušta suzice izvinjenja
Foto: Fonet

Reagovanje

Jovičić: Ružić prvo skandira, pa posle pušta suzice izvinjenja

Politika
U SNS nisu zadovoljni izvinjenjem potpredsednika SPS Branka Ružića posle ispada sa fotografijom sa navijačem koji je vređao premijera, na šta upućuje i tvit funkcionera SNS Aleksandra Jovičića koji je rekao da "bi Ružić prvo da skandira, a posle da pušta suzice izvinjenja"

BEOGRAD - U Srpskoj naprednoj stranci nisu sasvim zadovoljni izvinjenjem potpredsednika SPS-a Branka Ružića posle ispada sa fotografijom sa navijačem koji je vređao premijera, na šta upućuje i tvit funkcionera SNS Aleksandra Jovičića koji je rekao da "bi Ružić prvo da skandira, a posle da pušta suzice izvinjenja".

"Ružić bi prvo da skandira, a posle da pušta SPS suzice izvinjenja. Pokvarena devojčica bi posle primitivnog napada da glumi žrtvu", napisao je Jovičić na svom Tviter nalogu.

Ružić je nedavno na svom Fejsbuk profilu najpre postavio, a zatim i uklonio, zajedničku fotografiju sa Igorom Mikićem, koji je tokom pauze fudbalske utakmice Srbija-Albanija vređao premijera Aleksandra Vučića.Ružić je ispod fotografije napisao: "Moje prvo upoznavanje sa čovekom, ljudinom Igorom Mikićem, rodom iz Peći. Divan čovek, čestit, pošten i, što je meni najvažnije, grobar od glave do pete".

Na to su reagovali iz SNS, pa je tako potpredsednik naprednjaka Nebojša Stefanović ocenio da pojedinci, među kojima prednjače funckioneri SPS, licemerno žele da budu deo vlade a otvoreno rade protiv premijera, zbog čega bi trebalo da snose političke sankcije.

Premijer Vučić rekao je, u vezi s polemikom između SNS i SPS koja se vodi, da se ne bavi stranačkim pitanjima, već da radi na dobrobiti zemlje i građana. Na pitanje šta očekuje od Dačića u vezi sa ponašanjem Ružića, on je istakao da ne očekuje ništa i da ga je "baš briga" za sve te priče.

Ranije danas, potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je da predstavnici SPS, koalicionog partnera, poslednjih dana i meseci izgovaraju mnoge laži, istovremeno pokušavajući da od sebe prave žrtve. Pre nekoliko dana reagodao je i lider SPS Ivica Dačić koji je najavio da će razgovarati sa Ružićem o fotografiji, istakavši da je takvo ponašanje nedopustivo i da će o njemu biti reči na organima stranke.

Ružić se potom izvinio glasačima SNS i SPS, kao i Vučiću i Dačiću zbog, kako je naveo, pogrešnog utiska koji se stekao u javnosti kada je na svoj fejsbuk profil okačio fotografiju sa Mikićem. On je na svojoj Fejsbuk stranici saopštio da njegov motiv ni na koji način nije bio utemeljen u želji da ospori, oponira ili devalvira rad reformske vlade, čiji je kako je naveo, dragocen i vredan deo stranka čiji je on potpredsednik.

Međutim, premijer i lider SNS izjavio je potom da nije razumeo zbog čega se Ružić izvinjava i predsedniku SPS Dačiću. "Ako vam se neko izvini pet dana kasnije, pa se uz to izvini i Dačiću - nisam baš razumeo što njemu", rekao je Vučić.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...