VUČIĆ U SARAJEVU: Bakiru i Fahru želim uspeh!
Foto: Marina Lopičić

Prva zajednička sednica Vlade Srbije i Saveta ministara BiH

VUČIĆ U SARAJEVU: Bakiru i Fahru želim uspeh!

Politika -
Pozdravite mog prijatelja Fahru i recite mu kako sam stvarno rekao i tačno. Ja sam rekao da me brine i da se plašim nacionalne homogenizacije samo u tom smislu. Inače nikako ne želim da se mešam da li će Bakir i Fahro da naprave koaliciju. To je njihova stvar, mogu da rade šta žele", rekao je premijer

SARAJEVO - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da njegova izjava o koaliciji Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića i Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića samo usputna analiza onoga što bi moglo da se desi i da izražava bojazan od dalje podele u nacionalne blokove.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara "Dnevnog avaza" u Sarajevu pozdravio Radončića, čija je supruga vlasnica tog lista i poručio da mu tačno treba preneti šta je stvarno rekao. "Pozdravite mog prijatelja Fahru i recite mu kako sam stvarno rekao i tačno. Ja sam rekao da me brine i da se plašim nacionalne homogenizacije samo u tom smislu. Inače nikako ne želim da se mešam da li će Bakir i Fahro da naprave koaliciju. To je njihova stvar, mogu da rade šta žele", rekao je Vučić nakon prve zajedničke sednice Vlade Srbije i Saveta ministara BiH.

Njegova bojazan, precizirao je, bila je da bi to značilo ujedinjavanje većeg, i da bi isto tako i u slučaju slične situacije u Republici Srpskoj to vodilo u dalje podele u nacionale blokove. "To je bila jedina stvar na koju sam želeo da ukažem, ništa loše ne mislim, to je bila usputna analiza onoga što bi moglo da se dogodi", rekao je Vučić i dodao: "Želim im mnogo uspeha da u miru i stabilnosti vode BiH napred, kao što to želim i (predsedniku RS Miloradu) Dodiku i članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću za RS i za BiH".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track