BOŽOVIĆ: Mali ne zna da budžet grada pune građani, a ne on od svoje plate
Foto: Fonet

Ponovno štampanje računa Infostana

BOŽOVIĆ: Mali ne zna da budžet grada pune građani, a ne on od svoje plate

Politika -
Da institucije funkcionišu odavno bi neko krivično odgovarao, rekao je predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke

BEOGRAD - Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović ocenio je zabrinjavajućom izjavu gradonačelnika Beograda Siniše Malog da će grad preuzeti trošak ponovnog štampanja septembarskog računa za Infostan, rekavši da Mali ne zna da budžet pune građani, a ne "SNS ili gradonačenik od svoje plate".

"Izjava gradonačelnika da će se pokušaj pljačke Beograđana preko obaveznog osiguranja na uplatnici Infostana platiti iz budžeta grada zabrinjava, jer gradonačelnik ne zna da budžet grada pune građani, a ne SNS ili gradonačelnik od svoje plate. Da institucije funkcionišu odavno bi neko krivično odgovarao", rekao je Božović.

On je dodao da novac u iznosu od 95.000 evra ili 115.000 dinara koje će gradonačelnik dati iz budžeta može da se upotrebi za kupovinu medicinskih aparata potrebnih za dečije zdravstvene ustanove ili hrana za višemesečno funkcionisanje narodnih kuhinja za siromašne građane.

"To je iznos za koji je Gradska uprava prodala 54 službena vozila, što je objavljeno kao veliki poslovni uspeh funkcionera SNS u Beogradu. Umesto toga, gradonačelnik ovim sredstvima pokriva pokušaj pljačke građana, imajući pritom obraza da ih ubeđuje da neko drugi to plaća", rekao je narodni poslanik.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će grad preuzeti trošak ponovnog štampanja septembarskog računa za Infostan, a do kraja nedelje će biti poznata i cifra koja je utrošena za te potrebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track