VUČIĆ: Ako niste za reforme, ja sam spreman da se povučem
Foto: Printskrin

Pres-konferencija posle sednice Vlade

VUČIĆ: Ako niste za reforme, ja sam spreman da se povučem

Politika -
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na konferencija posle Vlade Srbije izjavio da je spreman da se povuče ako je potrebno.

"Ako niste za reforme, ja sam spreman da se povučem. Da izađem na crtu i da izgubim ako treba", istakao je premijer na konferenciji za novinare.

"Šta god da uradite, ništa ne valja. Svi se bune oko pretplate, danas se javljaju mnogi. Dogovorite se šta hoćete, pretplatu od 150 dinara ili od 500 dinara", naveo je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će na sledećoj sednici Vlade Srbije biti formirana Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjem, čiji će zadatak biti obnova bolnica, škola, domova za nezbrinutu decu i decu ometenu u razvoju, a reč je o oko 3.000 objekata.

Premijer je na konferenciji za novinare, posle potpisivanja ugovora o donaciji italijanske vlade za sistem zaštite od poplava, poručio:

"Naš zadatak je da u narednih godinu i po dana pokušamo da koliko god je moguće rekonstruišemo i obnovimo sve osnovne i srednje sksole, predškolske ustanove, bolnice, domove zdravlja, gerotonloške centre, domove za nezbrinutu decu... Za to ćemo najvećim delom novac naći iz budžeta, ali ćemo takođe zamoliti naše evropske i druge partnere da preuzmu deo odgovornosti", rekao je Vučić.

Vučić: Nisam ja Pajtić da se držim za fotelju

"Nemojte da mi držite pridike o ponižavanju i uvredama", poručio je Vučić povodom jučerašnjih oštrih kritika opozicije da je povećanje plata i penzija i jednokratna pomoć prosvetnim radnicima "sramna suma" i "poniženje". Nisam ja, kako je rekao, Bojan Pajtić da se držim za fotelju, ako narod to neće.

"Radim svakodnevno, nisam imao nijednu slobodnu subotu i nedelju, što priznaćete, nije normalno", rekao je Vučić.

Obradović (NUNS): Vučić preuzeo ovlašćenja koja mu ne pripadaju

"Odluka koju nam je saopštio Aleksandar Vučić da će taksa biti 150 dinara nije u skladu sa zakonom", rekao je Obradović za agenciju Beta. On je dodao da je premijer prevideo član 37 Zakona o javnim medijskim servisima u kome se kaže da odluku o utvrdjivanju visi ne takse zajednički donose upravni odbori Radio-televizije Srbije (RTS) i Radio-televizije Vojvodine (RTV). "Premijer je i ovog puta preuzeo na sebe deo ovlašćenja koja mu ne pripadaju i time učinio povredu zakona", kazao je Obradović.

Vučić je na današnjoj konferenciji reagujući na ovu izjavu, rekao da bi trebalo da se dogovore kolika pretplata im odgovora, jer "sve što uradi, ne valja".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track