(FOTO) NIGDE BEZ OPANAKA: Miletić na sednicu Skupštine došao u narodnoj nošnji
Foto: Printscreen Facebook

Zapažen stajling

(FOTO) NIGDE BEZ OPANAKA: Miletić na sednicu Skupštine došao u narodnoj nošnji

Politika -
BEOGRAD - Narodni poslanik i predsednik Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić na zasedanju Narodne skupštine pojavio se u narodnoj nošnji.

Miletić je tradicionalno odeven najpre predstavljao Opštinu Svrljig na Međunarodnom sajmu turizma i ugostiteljstva u Beogradu, a potom je, u istoj nošnji, otišao pravo na sednicu parlamenta.

"Sa Međunarodnog sajma gde smo bili na štandu Opštine Svrljig sa kolegama poslanicima i predsednicom Skupštine Majom Gojković, došao sam na sednicu u tome u čemu sam bio i na Sajmu jer sam želeo da pokažem obeležje srpskog domaćina i svrljiške narodne nošnje", kaže Milija.

Са Министром рударства и енергетике, потпредседником СПС-а и замеником председника.

Posted by Милија Милетић on Thursday, 12 November 2015

"Ja želim da prikažem i sebe i srpskog seljaka u tradicionalnoj nošnji. Ne moramo da budemo svi u odelima, već kao i ljudi koje predstavljamo. Nisam želeo nikog da uvredim, već naprotiv, da prikažem i srpskog domaćina i tradicionalne vrednosti kraja iz kog dolazim", kaže Milija.

Nekadašnji prvi čovek Opštine Svrljig u žižu interesovanja šire javnosti dospeo je pošto se pojavio na jednoj od najvećih svetskih medijskih kuća “CNN”-u i to u istom prilogu sa Papom.

Народни посланик Милија Милетић данас је говорио у Скупштини Србије о Закону везаним за просвету. Том приликом, Милија Милетић био је одевен у традиционалну СРПСКУ НОШЊУ.

Posted by Милија Милетић on Thursday, 12 November 2015

Prošle godine opet je dospeo u žižu interesovanja kada je u zavejanom svrljiškom selu otelio kravu, a pre samo par meseci pomogao je u spasavanju junice koja je upala u jamu na stočnoj pijaci u Svrljigu.

(Južne vesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track