DRŽAVNI UDAR: Zorana Mihajlović preuzela svu vlast!
Foto: Kurir

Aj sad nek neko kaže da je Vučićević lud

DRŽAVNI UDAR: Zorana Mihajlović preuzela svu vlast!

Politika -
Vučić, Nikolić, Gojkovićeva i Dačić u isto vreme bili van zemlje, pa je državu vodila potpredsednica Vlade Srbije

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović preuzela je u utorak vlast u Srbiji. Naime, ona je tokom dva dana bila najviši državni funkcioner prisutan u zemlji jer su svi ostali bili na raznim krajevima sveta.Ne zna se da li je ovaj scenario potvrda „predviđanja“ glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića da se u našoj zemlji priprema zavera za izvođenje državnog udara koju predvodi Mihajlovićeva, ali je činjenica da je sudbina Srbije bila u njenim rukama.

Sastanak... Vučić se susreo sa Kećengom
Sastanak... Vučić se susreo sa Kećengom

Rasuti po svetu

Međutim, pravi razlog za „državni udar“ Zorane Mihajlović jeste to što su u isto vreme svi vodeći funkcioneri bili van zemlje. Premijer Aleksandar Vučić boravio je u službenoj poseti Kini, dok je prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić bio je Berlinu na godišnjoj konferenciji ministara spoljnih poslova jugoistočne Evrope. U državi nisu bili ni predsednik Tomislav Nikolić, koji je otputovao u Zagreb na samit šefova država, kao ni predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, koja je u hidžabu obilazila Iran.U kabinetu Zorane Mihajlović nisu hteli da komentarišu to što je ona, makar i na 48 sati, preuzela rukovođenje Srbijom.
Poseta o kojoj će se dugo pričati... Maja Gojković u Iranu
Poseta o kojoj će se dugo pričati... Maja Gojković u Iranu

Loša koordinacija

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković konstatuje da nije uobičajeno da svi članovi državnog vrha napuste zemlju u isto vreme.- Aktivnosti državnog vrha treba da se koordiniraju zajedno, nije dobro da u zemlji nema nijednog istinskog nosioca vlasti. Međutim, dobro je što je reč o kraćim posetama - kaže Vuk Stanković.

DisciplinaNEMA VLADE DOK SE NE VRATI VUČIĆRedovne sednice Vlade Srbije danas neće biti iako je ranije bilo uobičajeno da se one održavaju i kad je premijer odsutan. Njih je tada vodila Zorana Mihajlović, ali je ta praksa u međuvremenu ukinuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja