JOVANOVIĆ I TADIĆ TRAŽE IZBORE: Vlada je dostigla maksimum i postala je generator problema
Foto: Dado Djilas

SDS i LDP tvrde da nisu zaverenički blok protiv Aleksandar Vučića

JOVANOVIĆ I TADIĆ TRAŽE IZBORE: Vlada je dostigla maksimum i postala je generator problema

Politika -
BEOGRAD - Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da je potrebno raspisati prevremene parlamentarne izbore u Srbiji jer je sadašnja vlada, kako navodi, dostigla svoj maksimum.

Jovanović je na zajedničkoj konferenciji novinare s predsednikom SDS Borisom Tadićem, rekao da je Srbija u vrtlogu socijalne, ekonomske i političke krize i ocenio da u postojećim odnosima u društvu Srbija ne može dočekati "ni redovan termin za pokrajinske i lokalne izbore" na proleće 2016. godine. Prema njegovim rečima, vlada je dostigla maksimum i postala je "generator problema".

"Ovu zemlju vode ljudi koji nemaju snagu da urade na ono što je potrebno uraditi, a odgovor na to su izbori", rekao je Jovanović koji tvrdi da aktuelna vlada nema kapacitet za promene i reforme i da "zbog svoje nesposobnosti u javnosti fabrikuje besmislene afere, traga se za neprijateljima i pominje državni udar".

Jovanović je rekao da očekuje da premijer Aleksandar Vučić po povratku iz Kine u prvi plan stavi političke probleme u državi.

Lider LDP je rekao da politički savez te stranke i SDS radi na svom programu i da on nije "zaverenički blok protiv Aleksandar Vučića", kao i da su otvoreni za druge političke stranke i razgovor sa građanima, nevladinim organizacijama i sindikatima.

Tadić je rekao da je nakon najava o državnom udaru potrebno umiriti javnost, navodeći da građani ne mogu živeti u permanentnom strahu.

Vlast, kako navodi, održava atmosferu vanrednog stanja, "statističkim manipulacijama obmanjuje građane" i dodaje da je "poraz vlade što je Srbija suštinski usporena u evropskim integracijama, te da će u najboljem slučaju Srbija ući u EU 2024. godine".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track