DEMOKRATE SASLUŠANE ZBOG LAŽEŠ, VUČIĆU: Ovoga nije bilo ni za vreme Miloševića!
Foto: Dado Đilas

Sporni grafiti u Prokuplju

DEMOKRATE SASLUŠANE ZBOG LAŽEŠ, VUČIĆU: Ovoga nije bilo ni za vreme Miloševića!

Politika -
Protiv funkcionera DS Bobana Lepojevića i Dragana Dinića policija je podnela prijave zbog sumnje da su, sa još tri osobe, ispisivali grafite sa porukom "Lažeš, Vučiću", koji su pre nekoliko dana osvanuli na više lokacija u centru Prokuplja.

Privođenje Lepojevića, šefa okružnog, i Dinića, šefa opštinskog izbornog štaba DS, na informativni razgovor izazvalo je pravu buru u javnosti, a demokrate ovaj potez ocenjuju kao neviđenu represiju naprednjačke vlasti, koja za cilj ima zastrašivanje političkih protivnika.

Lepojević za Kurir objašnjava da nije učestvovao ni u kakvim aktivnostima koje mu se sada stavljaju na teret, a koje za posledicu imaju uništenje ili oštećenje tuđe imovine.

"Policija je protiv Dinića i mene pokrenula predistražni postupak. Ja sam im rekao sve što sam imao i stojim iza svake svoje reči, uopšte nisam bio ironičan, jer su ozbiljne stvari u pitanju. Pomenuti grafiti mi se zaista mnogo sviđaju i smatram da na pravi način oslikavaju prirodu našeg premijera. Verovatno ga zato toliko i bole", kaže Lepojević.

On dodaje i da se sa sličnim pritiscima vlasti na opoziciju već susretao, ali tokom burnih `90-tih godina.

"Takve stvari su se događale dok sam učestvovao u protestima protiv Slobodan Miloševića i bavio se opozicionim aktivnostima, ali ipak ne ovoliko brutalno i nisko", završava on.

Sa njim je saglasan i funkcioner DS Dragan Šutanovac, koji je na svom Tviter nalogu javno objavio Lepojevićevu izjavu policiji.

Šutanovac za Kurir ističe da se jedino u totalitarnim i nedemokratskim režimima pokreću postupci protiv ljudi koji ispisuju grafite na ulici.

"Napisano je "Lažeš, Vučiću" i to je jedna velika istina. Ona, međutim, smeta režimu koji sada panično privodi građane zbog navodnog nanošenja materijalne štete. Ovoga nije bilo ni za vreme Miloševića", kategoričan je Šutanovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja