KURIR SAZNAJE: Jednomesečna Leoni akreditovana za Samit OEBS
Foto: Shutterstock

Tek rođena a bez nje se ne može

KURIR SAZNAJE: Jednomesečna Leoni akreditovana za Samit OEBS

Politika -
Njena mama Ameli de la Rosh je savetnik u Ministarstvu spoljnih poslova Francuske i najbliži saradnik ministra Lorana Fabijusa

Ova devojčica ima samo mesec dana a akreditovana je za ovaj veliki skup jer njena mama Ameli de la Rosh jedan je od učesnika u četvrtak i petak u beogradskoj Areni na skupu koji će okupiti predstavnike više od 40 zemalja u svetu.- Ameli de la Rosh se porodila pre mesec dana i bez obzira što se u Francuskoj zakonom posebno štite trudnice i porodilje, ona nije mogla da nađe zamenu i dolazi u Beograd. Ameli je savetnik u francuskom Ministarstvu spoljnih poslova i jedan od najbližih saradnika ministra Lorana Fabijusa. Prema protokolu predviđeno je da će gospođa de la Rosh i da govori. Tako da smo iz Pariza pre nekoliko dana dobili listu gostiju na kojoj se našla i jednomesečna beba Leoni a pored nje i njena bebibisiterka. Bili smo najpre iznenađeni a onda su nam objasnili da beba ne može da se odvaja od mame. Tako da smo uradili akreditacije i za dete i za njenu dadilju a Francuzi su nam se zbog toga posebno zahvalili - priča sagovornik Kurira iz organizacije OEBS.

Ovaj skup će se održati 3.i 4. decembra u beogradskoj Areni a među gostima su i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, državni sekretar SAD Džon Keri ali i visoka predstavnica EU Federika Mogerini.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track