PROGOVORILA RADIKALKA IZ POSLANICE SNS Đurovićeva vređala Dunju Mijatović zato što je iznela kritiku
Foto: Twitter

Poznata retorika

PROGOVORILA RADIKALKA IZ POSLANICE SNS Đurovićeva vređala Dunju Mijatović zato što je iznela kritiku

Politika -
I pored toga što se u Beogradu upravo održava Ministarska konferencija OEBS-a, narodna poslanica SNS Aleksandra Đurović je optužila Dunju Mijatović da iznosi "notorne neistine"

BEOGRAD - Narodna poslanica SNS Aleksandra Đurović ekspresno je večeras, dobro poznatim radikalskim rečnikom, reagovala na izjavu predstavnice OEBS za slobodu medija Dunje Mijatović, koja je zatražila da se prekinu pritisci na Kurir, Aleksandra Rodića i na sve ostale novinare, jer se, kako je naglasila, sve dok postoje napadi na urednike i novinare, kao ššto su napadi na Rodića, ne možže govoriti o slobodi novinarstva i sigurnosti novinara.

I pored toga što se u Beogradu upravo održava Ministarska konferencija OEBS-a, narodna poslanica je na ovu izjavu sasvim neočekivano reagovala veoma neprimereno, rekavši da Mijatović, ni manje ni više "iznosi, kao i obično, notorne neistine". Ovo je posebno skandalozno jer je Aleksandra Đurović, osim što je članica Glavnog odbora SNS, potpredsednica Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, a posle izbora 2012. godine, izabrana je za narodnu poslanicu i predsednica je Odbora za spoljne poslove.

Ona se tu nije zaustavila, već je, uprkos pretnjama smrću vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću, dodala da je "priča o ugroženosti Aleksandra Rodića i njegove porodice nešto što se zloupotrebljava za napade na Vladu Srbije"?!

Biografija i zvanja Aleksandre Đurović, očigledno nisu uticali na to da nauči neke od osnovnih manira politike i diplomatije, već je kako se vidi, zadržala stari radikalski rečnik koji joj je izgleda prirastao srcu, uprkos njenoj diplomi iz srpskog jezika i književnosti. Ovakav odgovor svedoči da je izgleda više vremena posvetila svom "ličnom usavršavanju" i stavljanju na društvene mreže slika sa različitih događaja, umesto da kao narodna poslanica služi javnom dobru, a posebno da nauči da ni u jednoj civilizovanoj zemlji nije praksa da se neko ko uputi reč kritike odmah optuži da laže.

Umesto argumentovanog odgovora, ponavljaju se sumanute optužbe o "državnom udaru" i stabilnosti", koje izgleda najviše ugrožavaju oni koji o tome najglasnije govore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track