VUČIĆ SA JAGLANDOM: Podrška Saveta Evrope naporima Srbije
Foto: Fonet

Na marginama samita OEBS u Beogradu

VUČIĆ SA JAGLANDOM: Podrška Saveta Evrope naporima Srbije

Politika -
Generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland izjavio je danas da je ohrabrujuće videti da Srbija radi na pomirenju u regionu i da napreduje u reformama i najavio pojačanu saradnju u oblasti unapredjenja pravosuđa.

“Ako nemate nezavisno nekoruptivno pravosudje teško je da se ide sa drugim reformama, posebno ekonomskim”, rekao je on nakon sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom ministarske konferencije OEBS u Beogradu.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

On je čestitao Srbiji na dobrom predsedavanju OEBS i dobroj saradnji sa Savetom Evrope i naveo da je ohrabrujuće da Srbija radi na pomirenju i ekonomskim reformama na putu ka EU.

Jagland je rekao da mu je drago da vidi da Srbija "daje sve od sebe" da primenjuje standarde u izbegličkoj krizi, i dodao da je Savet Evrope izdvojio 2,2 miliona evra za smeštanje migranata.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija tražila pomoć Saveta Evrope za unapredjenje pravosuđa i da će jačati tu saradnju.

“Tražili smo pomoć i podršku te važne evropske organizacije za stvaranje i dobijanje novih znanja u stvaranju nezavisnog o pravosudja, u sprovodjenju prava, to su za nas ključne stvari i mi ćemo tu saradnju da ubrzavamo” , kazao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track