JAKA SRBIJA: Napadi na novinare su nedopustivi
Foto: Zorana Jevtić

Reagovanje

JAKA SRBIJA: Napadi na novinare su nedopustivi

Politika -
Posle izjave Olivere Kovačević da bi bilo razumno da se na informativni razgovor u policiju pozovu i urednici i novinari Pinka, kao i urednik Informera, usledila je medijska hajka SNS-a na novinarku.

Tim povodom se oglasio i lider Jake Srbije, Saša Mirković, oštro osuđujući vladajuću stranku.

"Nedopustivo je da se u 21. veku, u zemlji koja stremi da bude demokratska, dešavaju napadi na novinare i to od strane pripadnika vladajućih struktura.

To je jasan pokazatelj da vlast želi nešto da sakrije od naroda, ili je previše narcisoidna i nespremna da prihvati i drugačije mišljenje, a da ono ne dolazi od političkih oponenata, već od pripadnika sedme sile, novinara, koji bi u demokratskom društvu treba da budu nezavisni i da uživaju zaštitu državnih organa.

Pokret Jaka Srbija osuđuje svaki vid zastrašivanja, ovakve i bilo kakve napade na novinare koji svojim radom pošteno zarađuju za život.

Mi se moramo boriti za medije bez cenzure. Novinari moraju imati slobodu da kažu svoje mišljenje i da za to ne snose nikakve sankcije. Tek kada se za to izborimo moći ćemo da kažemo da živimo u demokratskom društvu“, rekao je Saša Mirković, lider Jake Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track