ADRIA MEDIJA Zastrašivanje zbog političkih interesa, uskoro krivične prijave protiv odgovornih u MUP
Foto: Zorana Jeftić

Vlast zabranjuje slobodu govora

ADRIA MEDIJA Zastrašivanje zbog političkih interesa, uskoro krivične prijave protiv odgovornih u MUP

Politika -

Adrija medija grupa (AMG) podneće krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i drugih odgovornih lica u MUP-u zbog zloupotrebe institucija zarad njihovih ličnih političkih interesa.

Najoštrije osuđujemo odluku Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da Višem javnom tužilaštvu dostavi krivičnu prijavu protiv vlasnika AMG Aleksandra Rodića i glavnog urednika Kurira Milana Lađevića zbog “podstrekivanja na lažno prijavljivanje”. To je samo produžetak kreiranja atmosfere koja je postojala devedesetih godina, kada se moglo misliti samo onako kako misli vlast. Ovakvim potezom vlast je otvoreno poručila da je u Srbiji zabranjena i kažnjiva sloboda govora.

Ovo nije krivična prijava protiv čelnih ljudi u našoj kompaniji, već prijava protiv osnovnih ljudskih i demokratskih prava. To je istovremeno i krivična prijava protiv Ustava Srbije, koji u članu 46 jamči slobodu mišljenja, izražavanja, govora, pisanja, kao i člana 50, koji garantuje da u Srbiji nema cenzure.

Hajka kojoj su izloženi svi zaposleni u Adrija medija grupi neće nas uplašiti. Naša izdanja nastaviće da se bave istraživačkim novinarstvom, poštujući sve standarde novinarske profesije, kao i sve zakone Srbije.

STEFANOVIĆU, JEL TE BAR MALO SRAMOTA: Podneta krivična prijava protiv Rodića i Lađevića!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track