Najnovije vesti

LAKRDIJA POLICIJE: Podneli pa povukli krivičnu prijavu protiv Rodića i Lađevića u istom danu!
Foto: RTS

Pritisak na medije i javnu kritiku državnih funkcionera

LAKRDIJA POLICIJE: Podneli pa povukli krivičnu prijavu protiv Rodića i Lađevića u istom danu!

Politika
BEOGRAD - Progon i pritisak na medije zbog javne kritike državnih funkcionera nastavljen je danas podnošenjem krivičnih prijava protiv vlasnika Adrija medija grupe i Kurira Aleksandra Rodića i glavnog urednika Kurira Milana Lađevića. Međutim, samo nekoliko sati kasnije, ministar policije Nebojša Stefanović je zakazao noćnu konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da je prijava povučena!

 

 

MUP je, nastavljajuću progon i pritisak na medije koji ne prestaje nedeljama, juče gonio Rodića i Lađevića MUP, iznoseći optužbe za "krivično delo podstrekivanje na lažno prijavljivanje", da bi u istom danu povukao prijave, iako su samo dan pre toga u Upravi kriminalističke policije (UKP) saslušavani više sati za potpuno drugo krivično delo - navodno izazivanje panike i nereda! Međutim, samo nekoliko sati nakon što su u javnost dospele ove krivične prijave, ministar policije sazvao je hitnu konferenciju, na kojoj je rekao da će "pronaći pravni način da se povuku prijave protiv Rodića i Lađevića". Stefanović je, zamuckujući, davao kontradiktorne izjave u želji da opravda pokretanje postupka za koje ne postoje nikakvi osnovi i koji su posledica monstruoznog progona vlasnika i zaposlenih u Kuriru. Stefanović, svestan pritiska javnosti, nije umeo da obrazloži novinarima zašto je podneta krivična prijava protiv vlasnika AMG i glavnog urednika Kurira, kao i zašto je povlači.

 

- Da bismo pokazali koliko smo ozbiljna i demokratska zemlja, MUP će učiniti sve u skladu sa zakonom i, oprostite mi pošto nisam pravnik pa ne govorim u pravnoj terminologiji, pronaći ćemo način da povučemo prijavu protiv Aleksandra Rodića i Milana Lađevića - vidno uznemiren saopštio je Stefanović. On je ipak saopštio svoj lični stav i rekao da "to ne znači da oni nisu krivi", a onda se neuverljivo pravdao da je to uradio jer "ne želi da se misli da se bilo ko ovde obračunava zbog slobode mišljenja"... Stefanović nije znao da objasni ni zašto MUP nije podneo krivičnu prijavu protiv urednika Informera Dragana J. Vučićevića koji je jasno i glasno rekao: Želim da širim paniku!

 

Nezapamćeni progon i orkestrirani napadi na Kurir posledica su kritičkih tekstova koje je naš list objavljivao o brojnim malverzacijama ministara, visokih funkcionera i osoba koje su povezane sa njima.

 

Na konferenciji za novinare Nebojša Stefanović se pridružio hajci na autorku i urednicu RTS Oliveru Kovačević. Stefanović je ponovo zloupotrebio svoj položaj zarad političkih interesa i iskoristio konferenciju, koju je zakazao kao ministar, za napad na novinara. Stefanović je opet, u nedostatku bilo kog argumenta, potegao pitanje plate Olivere Kovačević, dokazujući da ne postoji ništa što bi moglo da opravda pitanje Kovačevićeve o tome zašto policija nije saslušala Pink i Informer zbog uznemiravanja javnosti i podizanaja panike.

 

(I. Š - R. K.)

 

STEFANOVIĆ PONOVO ZLOUPOTREBLJAVA FUNKCIJU: Ministar policije pridružio se hajci na Olju Kovačević

 

STEFANOVIĆU, JEL TE BAR MALO SRAMOTA: Podneta krivična prijava protiv Rodića i Lađevića!

 

ADRIA MEDIJA Zastrašivanje zbog političkih interesa, uskoro krivične prijave protiv odgovornih u MUP

 


Sudija nad sudijama

 

Vučićević već presudio

 

Posebno je indikativno i to što je Dragan J. Vučićević još pre nekoliko dana znao po kojim će se krivičnim delima teretiti Rodić i Lađević.Naime, u listu Informer Vučićević je u sredu objavio da će "Rodić biti suočen s ozbiljnim krivičnim delima - podstrekivanje na lažno prijavljivanje i izazivanje nereda i panika". S obzirom na to da se čelnici Kurira terete upravo za ova dela, opravdano je pitanje da li je Vučićević taj koji sprovodi istrage i presuđuje.

 

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...