LAKRDIJA POLICIJE: Podneli pa povukli krivičnu prijavu protiv Rodića i Lađevića u istom danu!
Foto: RTS

Pritisak na medije i javnu kritiku državnih funkcionera

LAKRDIJA POLICIJE: Podneli pa povukli krivičnu prijavu protiv Rodića i Lađevića u istom danu!

Politika -
BEOGRAD - Progon i pritisak na medije zbog javne kritike državnih funkcionera nastavljen je danas podnošenjem krivičnih prijava protiv vlasnika Adrija medija grupe i Kurira Aleksandra Rodića i glavnog urednika Kurira Milana Lađevića. Međutim, samo nekoliko sati kasnije, ministar policije Nebojša Stefanović je zakazao noćnu konferenciju za novinare na kojoj je saopštio da je prijava povučena!

- Da bismo pokazali koliko smo ozbiljna i demokratska zemlja, MUP će učiniti sve u skladu sa zakonom i, oprostite mi pošto nisam pravnik pa ne govorim u pravnoj terminologiji, pronaći ćemo način da povučemo prijavu protiv Aleksandra Rodića i Milana Lađevića - vidno uznemiren saopštio je Stefanović. On je ipak saopštio svoj lični stav i rekao da "to ne znači da oni nisu krivi", a onda se neuverljivo pravdao da je to uradio jer "ne želi da se misli da se bilo ko ovde obračunava zbog slobode mišljenja"... Stefanović nije znao da objasni ni zašto MUP nije podneo krivičnu prijavu protiv urednika Informera Dragana J. Vučićevića koji je jasno i glasno rekao: Želim da širim paniku!

Nezapamćeni progon i orkestrirani napadi na Kurir posledica su kritičkih tekstova koje je naš list objavljivao o brojnim malverzacijama ministara, visokih funkcionera i osoba koje su povezane sa njima.

Na konferenciji za novinare Nebojša Stefanović se pridružio hajci na autorku i urednicu RTS Oliveru Kovačević. Stefanović je ponovo zloupotrebio svoj položaj zarad političkih interesa i iskoristio konferenciju, koju je zakazao kao ministar, za napad na novinara. Stefanović je opet, u nedostatku bilo kog argumenta, potegao pitanje plate Olivere Kovačević, dokazujući da ne postoji ništa što bi moglo da opravda pitanje Kovačevićeve o tome zašto policija nije saslušala Pink i Informer zbog uznemiravanja javnosti i podizanaja panike.

(I. Š - R. K.)

STEFANOVIĆ PONOVO ZLOUPOTREBLJAVA FUNKCIJU: Ministar policije pridružio se hajci na Olju Kovačević

STEFANOVIĆU, JEL TE BAR MALO SRAMOTA: Podneta krivična prijava protiv Rodića i Lađevića!

ADRIA MEDIJA Zastrašivanje zbog političkih interesa, uskoro krivične prijave protiv odgovornih u MUP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track