DESNICA VIŠE NE ČEKA: Održan prvi radni panel javnog zagovaranja
Foto: Prvi Radni Panel Javnog Zagovaranja, Desnica, Dragan Todorović

Nada o ujedinjenju patriotskih snaga

DESNICA VIŠE NE ČEKA: Održan prvi radni panel javnog zagovaranja

Politika -
Radni panel predstavnika aktivnog nacionalnog saveza održan je danas je u Beogradu, saopšteno je posle sastanka.

Za okruglim stolom na temu ”Strateške alternative Srba u 21. veku” javnosti su izneli svoje stavove: predsednik pokreta Istočne alternative i nekadašnji visoki funkcioner Srpske radikalne stranke, Dragan Todorović, član predsedništva DSS, Igor Ivanović, predsednik pokreta Srpska liga, Aleksandar Đurđev, predsednik pokreta Narodna mreža, Vladan Glišić, kao i istaknuti politički analitičari i novinari.

Učesnici su u svom obraćanju obuhvatili sledeće teme: ekonomija, bezbednost i sistem vrednosti.

U drugom panelu javnog zagovaranja izlagači su razmatrali medisjku sliku, pritisak i represiju kroz tematiku " Zadatk medija u afirmaciji strateških alternativa Srba u 21. veku".

Dr Miša Đurković je u svom obraćanju pozdravio organizaciju ovakvog okruglog stola i izrazio nadu o ujedinjenju patriotskih snaga.

Dr Dejan Mirović istakao je sledeće: Spašavanje Kosmeta od beogradskih kolaborista mora biti prioritet nas patriota.

Ključne tačke u izlaganju predsednika Srpske Lige, Aleksandra Đurđeva bile su: obnova ekonomskog suvereniteta Srbije, jačanje domaće privrede, prekid faktičkog puzajućeg učlanjenja Srbije u NATO i maksimalno povezivanje sa Rusijom.

"Okupljeni za ovim stolom smatramo da patriotske snage u Srbiji imaju istorijsku odgovornost da učine sve što je u njihovoj moći, kako bi stvarna većina u Srbiji konačno dobila političku snagu dovoljno jaku da ih adekvatno predstavlja u parlamentu i političkom životu", istakao je Dragan Todorović.

Predsednik Narodne mreže Vladan Glišić naglasio je da se moramo zalagati za odbranu tradicionalnih vrednosti, porodice i dostojanstva čoveka, promocija kulture života i rađanja, vaspitavanje dece za patriotizama.

Igor Ivanović iz DSS-a napominje da niko nije protiv Evropske unije bez razloga i da je zvanični Brisel godinama gazi dostojanstvo Srbije i srpskog naroda.

Boris Aleksić se osvrnuo na bezbednosnu situaciu i istakoa da bi srpsko-ruski centar u Nišu bio lek za terorizam na Balkanu.

Marina Raguš izrazila je nadu da pripadamo generacijama koje mogu izgraditi nacionalnu državu oslonjenu na bratsku Rusiju.

Dr Elena Guskova je istakla da je trenutno stanje u Srbiji sledeće: Politički sistem ima totalitarno obeležije, na vlasti je stranka bez ideologije a u parlamentu trenutno nema opozicije.

Paneli nisu završeni samo izlaganjem učesnika, već i skiciranjem sledećih koraka u daljem radu i putu ka sprovođenju ciljeva i vrednosti koji dele kao politički istomišljenici.

Savez patriotskog bloka biće struja i glas većine građana Srbije, koji do sada nisu imali predstavnike u parlamentu Republike Srbije.

Više desetina prisutnih gostiju burno je pozdravilo inicijativu za udruživanje patriotskih pokreta i organizacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track