DS UZVRAĆA: Stefanović da vrati poslanički mandat!
Foto: Fonet

Potpredsednik napustio stranku

DS UZVRAĆA: Stefanović da vrati poslanički mandat!

Politika -
Demokratska stranka se više neće baviti Borislavom Stefanovićem, koji je godinama bio visoki državni funkcioner, podržavao stranački program i sprovodio politiku Vlade bez ijedne jedine primedbe, a sada "ođednom shvata da je oduvek bio izraziti levičar", saopštila je danas Demokratska stranka.

Kako je navedeno, što se DS tiče, Borislav Stefanović, koji je danas potvrdio da napušta tu stranku, ima samo jednu obavezu - da vrati poslanički mandat, "organizaciji koja mu je taj mandat dala na čuvanje, i koja je mandat dobila zahvaljujući programu sa kojim se gospodin Stefanović naprasno ne slaže".

Navodi se da, ako su Stefanoviću DS i njen program toliko strani i neprihvatljivi, neka dokaže da su mu strane i neprihvatljive poslaničke privilegije koje mu je dala ta i takva stranka na osnovu tog i takvog programa.

"Drugačiji rasplet bio bi duboko nemoralan i politički neprihvatljiv", navodi DS i dodaje da je sada, kada je Demokratska stranka u opoziciji, Stefanović shvatio da je oduvek bio izraziti levičar, a ne socijaldemokrata, a pritom, u DS je ušao kao liberal i funkcioner Građanskog saveza Srbije.

"Teško je poverovati da je promena tri ideologije u nekoliko godina iskrena, a još je teže poverovati da je izlazak iz stranke neposredno pred izbore - častan čin. Upravo suprotno", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, od čina Borislava Stefanovića korist ima samo Aleksandar Vučić i vladajuća stranka, a DS neće ulaziti u to zbog čega je Stefanović pregazio mnogo puta javno datu reč da neće izlaziti iz stranke pred izbore, niti će ulaziti u to sa kim je taj izlazak dogovorio, i otkud mu tako ogromna medijska pažnja o kojoj predstavnici DS i drugih opozicionih stranaka mogu samo da sanjaju.

Potpredsednik DS Borislav Stefanović potvrdio je danas da više nije član te stranke i da će narednih dana registrovati pokret "Levica Srbije" i raditi na formiranju poslaničkog kluba. Stefanović je objasnio da je podneo ostavku na mesto potpredsednika stranke i da nije više njen član.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track