SKANDAL: Maja Gojković išla u provod dok se usvajao budžet!
Foto: Fonet

Šefica u provodu dok parlament usvaja najvažniji zakon

SKANDAL: Maja Gojković išla u provod dok se usvajao budžet!

Politika -
Gojkovićeva u četvrtak, kada su u klupama bili skoro svi ministri, napustila Skupštinu Srbije oko 19 sati da bi otišla na zabavu jednog magazina o poznatima. Ona je izgleda odustala od svog posla, pa je juče priznala da ne zna kako da vodi sednicu

BEOGRAD - Predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković žurka jednog magazina bila je bitnija nego rasprava o najvažnijem zakonu u godini!Ona je u četvrtak napustila sednicu na kojoj se raspravljalo o Zakonu o budžetu za 2016. godinu i vođenje parlamenta prepustila zameniku Igoru Bečiću da bi otišla na proslavu koju je organizovao jedan nedeljnik o poznatima. Sednicu, koja je trajala do 23, Gojkovićeva je napustila oko 19 sati kako bi se spremila za žurku, a našem foto-reporteru ispozirala je na toj zabavi tačno u 20:42 sati. Sve i da je samo želela da ispoštuje domaćine, ona je mogla da se vrati na sednicu, koja je trajala do 22:50, ali to nije učinila. Da skandal bude veći, u četvrtak su, na obrazlaganju predloga zakona o budžetu, u skupštinskim klupama skoro ceo dan bili svi ministri.

Pola Vlade u Skupštini...  Ministri branili Zakon o budžetu
Pola Vlade u Skupštini... Ministri branili Zakon o budžetu

Kukala zbog hidžaba

Izgleda da se Maji smučilo vođenje parlamenta, pa joj ni žurka nije pomogla da se opusti, s obzirom na to da je u petak, kada se u Skupštini vodila polemika o amandmanima na Predlog budžeta, prokomentarisala:- Ko ne poludi taj nije normalan, ne znam kako više da vodim sednicu, najbolje da ćutim.Gojkovićeva možda ne zna da vodi sednicu, ali zna da je iskoristi kako bi se požalila na „brutalne uvrede na njen račun“ zbog hidžaba koji je obukla tokom posete Iranu.- Ja sam bila žrtva pre jedno deset dana brutalno, i kao žena, i kao političar, i kako god hoćete, i to sa takvim neukusom i poređenjem sa prostitutkama, ali ne bunim se. Nekome je to duhovito, nekome je to neukusno, šta da radim, ali reagovala bih jer bih zaštitila druge žene. Zato sam odustala od društvenih mreža zauvek, a niko me nije zaštitio u ovom parlamentu, ni žene, ni muškarci. Izvinjavam se što sam zloupotrebila govornicu, ali tako je - izdeklamovala je Gojkovićeva usred rasprave o amandmanima.Poznata po hvatanju krivinaŠefica parlamenta već je poznata po tome da svoju poziciju koristi za švrćkanje i izbegavanje posla - kako je Kurir već pisao, na službena putovanja u ovoj godini potrošila je više od 5,5 miliona dinara, a izbor su joj bile uglavnom egzotične destinacije.Nekadašnja predsednica Skupštine Nataša Mićić, komentarišući ponašanje Gojkovićeve, za Kurir kaže da čak i da je u toku bila obična rasprava, a ne o tako važnoj temi kao što je budžet, ona nije smela da napusti sednicu.- Takvo ponašanje nije u redu, valjda treba da se zna šta su prioriteti. Čak i da je reč o običnoj raspravi, zbog žurke nije smela da je napusti - rekla je Mićićeva.Analitičar Zoran Stojiljković za Kurir kaže da bi predsednica Skupštine morala ozbiljnije da se posveti svom poslu.- Neko ko je na funkciji, ne bi trebalo da se ponaša tako. Neozbiljnost pokazuje i to što je kraj godine, a parlament, koji ona vodi, nije na dnevnom redu imao izveštaj nezavisnih organa. Sve to pokazuje koliko su neozbiljni. Možda bi bilo pametno da nosimo izveštaje na žurke, pa ćemo onda uspeti da joj ih uručimo - rekao je Stojiljković.Maja Gojković i njena savetnica za medije nisu odgovorile na pitanja Kurira.

Teroriše ih poslanici ne vole majinog zamenika BEČIĆ DELIO KAZNE OPOZICIJIPoslanici opozicije, i pored velikog broja zamerki na rad predsednice parlamenta, i dalje se više raduju sednicama koje vodi Gojkovićeva nego njen zamenik Igor Bečić.Oni su se i u petak žalili na njegovo predsedavanje, konstatujući da ih diskriminiše.- Bečić je zadužen da čereči opoziciju. Pre dva dana je izrekao deset opomena, odnosno deset novčanih kazni za opoziciju, uključujući i mene. Po dve novčane kazne su dobili Balša Božović, Zoran Živković i Dragan Šutanovac, a kazne su dobili još i Aleksandra Jerkov i Marko Ðurišić - rekao je samostalni poslanik Janko Veselinović.S druge strane, šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić tražio je od Dragan Šutanovca da obaraju ruke, da se vidi ko ima veću snagu, a time i ko može da izdrži maratonsku sednicu.

Cirkus na maratonskoj sednici o budžetuATLAGIĆU BIO POTREBAN PREVODPoslanik SNS Marijan Rističević požalio nam se na umor nakon provedene noći u Skupštini.- Nisam mogao da odem kući, pa sam spavao na dve stolice u Skupštini da bih mogao da prisustvujem glasanju u deset sati zato što mi je bila bitna premija za mleko - izmoren je poručio Rističević.I poslanika SNS Marka Atlagića, inače poznatog po uzvikivanju „auuu“ dok govori njegov kolega Rističević, očigledno je izmorila duga rasprava, pa je na ušima držao slušalice za simultani prevod, zbog čega je postao predmet sprdnje na Tviteru: „Ko će da obavesti Atlagića da je Johanes Han otišao još juče u 12.30 iz Skupštine“, napisao je poslanik DS Balša Božović.

ReagovanjaMarijan Rističević (SNS)Njoj je super, ima BečićaMožda je neka odranije preuzeta i isplanirana obaveza. Za razliku od nas, ona ima nekoliko potpredsednika i sebi to može da priušti. Ima Igora Bečića, koji voli da predsedava, i njoj je to onda super.Borislav Stefanović, Levica SrbijeDa se posveti sednicamaPredsednica Skupštine je druga osoba u državi, morala bi više da se posveti sednicama, koje umesto nje onda vodi Bečić, poznat po uskraćivanju prava opoziciji.Janko Veselinović, Pokret PreokretZadužena za žurkeSada je napravljena jasna podela između Maje i Bečića. Njih dvoje vode Skupštinu, pa dok je Maja zadužena za taj estradni deo, posete žurkama i festivalima, Bečić je tu da čereči opoziciju.Aleksandra Jerkov (DS)Tragedija što je pustila Bečića da predsedavaNisam pobornik da poslanici sve vreme sede u sali, ali tragedija je bila ta što je pustila Bečića da vodi sednicu i kažnjava opoziciju, ućutkuje, deli opomene, ne poštuje poslovnik.Momo Čolaković (PUPS)Njen problem

To je njen problem i ne interesuje me. Ja sam svoj deo posla sa prijateljima iz poslaničke grupe odradio, i to celu noć i ceo dan.

SUTRA POČINJE VELIKA KURIROVA I MAKSIJEVA AKCIJA: Samo uz kupone ostvarite popust do 50%

Pred vama je pet dana super popusta uz Kurirovu i Maksijevu akciju

Od sutra u štampanom izdanju Kurira potražite kupone za kupovinu s popustom do 50% na odabrane proizvode u svim Maksi objektima.

Svakoga dana do petka 18. decembra poklanjamo vam kupone za tri proizvoda na akciji. Kupone isecite i predaje na kasi u Maksi objektima i ostvarite popuste.

Više informacija potražite u štampanom izdanju Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track