AVIONI, KAMIONI: Političari obećavali kule i gradove
Foto: AP

Ludom radovanje

AVIONI, KAMIONI: Političari obećavali kule i gradove

Politika -
Ni „j“ od jeftinih stanova, samo „b“ od Beograda na vodi

Aleksandar Vučić I premijer SrbijeA KOME JE SAD DO STANOVA„Jeftini stanovi do kraja godine“Pre više od godinu i po premijer Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja 2015. godine u Srbiji biti sagrađeni jeftini stanovi koje bi građani mogli da kupe na kredit čija bi mesečna rata bila samo 120-130 evra sa 3,2 odsto kamate. Pominjalo se i da bi ih gradila kompanija „Araptek“. Međutim, dalje od najava nije se odmaklo.PUNIŠE, MIRNO SPAVAJTE „Zakon o poreklu imovine do 15. juna u Skupštini“Pompezno najavljivani zakon koji će pročešljati i istresti iz pantalona sve novopečene bogataše i dalje visi. Premijer Aleksandar Vučić ga je najavljivao još 2012. godine, a početkom ove dao je i datum, da će se naći u proceduri do 15. juna. Od toga, naravno, ništa.BI ON, ALI MIGRANTI...„Autobuska stanica mora biti izmeštena do jula“- Do jula se mora izmestiti autobuska stanica iz centra grada kako bismo počeli građevinske radove na projektu „Beograd na vodi“ - najavio je premijer.Ruku na srce, on može da se vadi na migrante koji su celo leto okupirali park kod autobuske stanice.KRIVI SU NEIMARI„Gradnja Beograda na vodi počinje najkasnije 1. marta 2015“- Već krajem februara, najkasnije 1. marta 2015. krećemo u izgradnju prve „A faze“ celog projekta „Beograd na vodi“. To će biti četiri velika objekta, plus najveći šoping-mol na celom Balkanu, plus beogradska kula - najveći, najlepši i najvažniji objekat koji će predstavljati novi „lendmark“ Beograda - izjavio je Vučić.To se nije dogodilo „najkasnije u martu“, već šest meseci kasnije.MALO SE ZABROJAO5. „Otvorićemo najmanje četiri poglavlja u prvoj polovini 2015“- Otvorićemo više poglavlja ove godine. Mislim da ćemo najmanje četiri da otvorimo u prvoj polovini ove godine - najavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na samom početku godine.Malo se zabrojao. Otvorena su dva, i to u decembru.

Željko Sertić, ministar privredeŠTA TO BEŠEUGOVOR6. „Ugovor o Železari objavićemo odmah po potpisivanju“Ministar Željko Sertić u martu ove godine izjavio je da će se svi detalji ugovora s novim menadžmentom „Železare“ znati posle njegovog potpisivanja. Međutim, devet meseci nakon što je ugovor potpisan javnost još ne zna „sve detalje ugovora“, a Ministarstvo privrede je zbog odbijanja da ga obelodani platilo kaznu od 200.000 dinara.

Velimir Ilić, ministar bez portfeljaKO REČE „KARGO“7. „Izgradnja kargo centra u Lađevcima počeće odmah s formiranjem nove vlade Srbije. U toku je izrada projekta“Lider NS pred parlamentarne izbore u martu 2014. najavio je da će odmah nakon formiranja nove vlade početi radovi na izgradnji kargo centra kako bi se poljoprivredni proizvodi brzo plasirali u inostranstvo. Od formiranja Vučićevog kabineta prošle su skoro dve godine, a izgradnju kargo centra niko ne pominje.

Nikola Selaković, ministar pravde„NACRTAO“ GA8. „Zakon o nestalim bebama do kraja maja“Ministar pravde najavio je krajem prošle godine da će poseban zakon o nestalim bebama biti usvojen do maja ove godine. Krajem decembra, ispred Narodne skupštine održan je protest roditelja iz udruženja Za istinu i pravdu o bebama i Beogradske grupe roditelja nestalih beba zbog nacrta zakona o nestalim bebama. Zakon, dakle, nije donet.

Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanjaDŽABA MU SATOVI9. „Završena rekonstrukcija Muzeja savremene umetnosti do 20. oktobra“- Tema je, na primer, kada će biti otvoren Narodni muzej u Beogradu. Odgovor glasi: Muzej savremene umetnosti 20. oktobra 2015 - rekao je ministar kulture Ivan Tasovac još u novembru prošle godine, a tim povodom je čak aktivirao i satove koji su krenuli da odbrojavaju vreme do otvaranja muzeja. Epilog - Muzej još ne radi.

Rasim Ljajić, potpredsednik VladeKUD SE DEDE STADION?10. „Atletski stadion u Novom Pazaru biće završen do avgusta 2015“- Ovde će nići najlepši stadion atletski u zemlji. Biće završen u avgustu naredne godine. Pazar će imati nešto što nema skoro nijedna opština, nijedan grad u Srbiji - obećao je Ljajić još prošle godine..Od pustog obećanja nije se maklo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track