BOŽIĆ NA KOSMETU: Dragan Marković osudio ponašanje Albanaca pred crkvom u Đakovici!
Foto: Jedinstvena Srbija

Lider Jedinstvene Srbije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice

BOŽIĆ NA KOSMETU: Dragan Marković osudio ponašanje Albanaca pred crkvom u Đakovici!

Politika -

JAGODINA - Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma osudio je ponašanje kosovskih Alabanaca pred crkvom Uspenja presvete Bogorodice u Djakovici i pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje.

"Želim večeras da izrazim protest protiv kosovskih Albanca zato što su zabranili da raseljeni Srbi uđu u crkvu u Đakovici, a ušli su uz pomoć jakih policijskih snaga. Na Kosovu i Metohiji ne postoji bezbednost za srpski narod", rekao je Marković ne ceremoniji paljenja badnjaka u selu Končarevu.

"Mi Srbi koji se bavimo politikom i ceo srpski narod čestitali smo nacionalnostima drugih veroispovesti i katolički Božić i Bajram i uvek ćemo tako raditi, ali očekujem da već sutra (u četvrtak) reaguje međunarodna zajednica na današnje ponašanje kososvskih Alabanaca u Djakovici", rekao je Marković pred nekoliko hiljada građana Končareva i okolinih sela sa leve i desne obale Velike Morave. On je ocenio da Međunarodna zajednica "sve vreme podržava Šiptare i Albance, a za sve loše što je urađeno na Kosovu i Metohiji od strane Albanaca, okrivljuje Srbe".

"Bio sam glavni inicijator da Srbija uđe u EU, dogovor je napravljen u Jagodini, neću odustati od tog puta, ali oni koji su me ubeđivali tada, ambasadori Amerike, Nemačke, Velike Britanije, Francuske i govorili da ćemo za pet godina biti u EU, a od tada, od 2008. godine, prošlo je sedam godina, ovo je osma, a mi smo još na pragu", rekao je Marković. Marković je istakao da u Srbij postoji ekonomska i politička stabilnost, međunarodna popularnost.

"Nikada nismo bili poplarniji nego sada, a nikada veće nepravde nismo doživeli nego poslednjih godina", dodao je. "Danas je Badnji dan ali ne mogu da ne kažem da mi ne možemo da oprostimo, nećemo nasilje, ali ne možemo da zaboravimo bombardovanje NATO pakta", rekao je Marković u sredu uveče. Govoreći o privrednoj situaciji, Marković je istakao da je Jagodina iskoristila stbilnost u zemlji i dovela i Italijane, Ruse, Kineze, Francuze, Austrijance.

"Ceo svet je čuo za Jagodinu, Jagodina će biti najveći industrijski centar u Evropi za dve do tri godine. Imaćemo preko 15 stranih fabrika napravljenih u Jagodini", rekao je Marković i podsetio da je u Jagodini od 2000. do 2004. godine. bez posla ostalo 15.000 ljudi. "Svi naši građani će biti zaposleni koji žele da rade. Danas na Badnji dan sam zaposlio 12 ljudi u italijanskim fabrikama i veoma sam srećen čovek jer sam pomogao 12 porodica koje će od 10. januara imati posao, svoje izvore prihoda", rekao je Marković.

Marković je istakao da Jagodina, iako ima mesta, neće zapošljavati radnike u javnim preduzecima, već u novootvorenim fabrikama. "Šaljem poruku gradonačelnicima drugih gradova i predsednicima opština da se bore za svoj grad, da ne čekaju Beograd i Vladu Srbije. Beograd i Vlada su imali tešku godinu i kada su u pitanju međunarodni odnosi i finasijsko tekuće obaveze", rekao je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track