Stefanović: Srpski bezbednjaci rade punom parom
Foto: Marina Lopičić

Bivši borci Islamske države pod budnim okom

Stefanović: Srpski bezbednjaci rade punom parom

Politika -
BEOGRAD - Sve srpske bezbednosne strukture rade punom parom, a na jugu zemlje se nalaze snažne bezbednosne snage, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i svima onima koji misle da će Srbija biti lak plen poručio da su se grdno prevarili.

“Zajedno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, BIA i našom Službom za borbu protiv terorizma formirali smo štab koji svakodnevno zaseda i kontroliše sve što se dešava na našoj teritoriji”, rekao je Stefanović.

Na pitanje da se u poslednje vreme često pominje balkanska brigada terorista čiji su članovi poreklom sa Kosova i iz Albanije, Stefanović kaže:

Nas interesuju lica koja su bila u borbi na strani Islamske države i koji su se vratili. Obavljamo strogu kontrolu svih osoba, u skladu sa zakonom, za koja mislimo da mogu biti bezbednosni izazov za Srbiju. Pojačana je kontrola nad migratornim talasima lica koja prolaze kroz Srbiju, jer uvek postoji opasnost da su neki od njih potencijalni teroristi”.

Ministar je ukazao i na dobru saradnju sa zemljama u regionu i drugim državama. “Vrlo je važno da i oni koji pomažu tim ljudima budu procesuirani, jer je to najbolji način borbe protiv Islamske države”, naveo je.

Govoreći o bezbednosti na jugu Srbije, ministar kaže: “Ne dozvoljavamo iznenađenja. Snažne bezbednosne snage Srbije se nalaze na jugu zemlje i nećemo dozvoliti da dođe do nečega. Svi koji misle da će Srbija biti lak plen, grdno su se prevarili”.

(Tanjug/Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track