TAČI: Neću biti premijer, već predsednik Kosova!
Foto: Zorana Jevtić

Koalicioni sporazum

TAČI: Neću biti premijer, već predsednik Kosova!

Politika -
Potpredsednik kosovske vlade i ministar spoljnih poslova Hašim Tači rekao je da nikad više neće biti premijer, što je funkcija koju je obavljao u dva mandata, već da će, prema koalicionom sporazumu sa DSK, biti predsednik Kosova, preneo je sajt TV Kljan Kosova.

Tači je, u emisiji Batona Hadžijua "Zona B", rekao da je u dva mandata bio premijer i sada očekuje da prema dogovoru sa koalicionim partnerom Demokratskim savezom Kosova bude izabran za predsednika.

Tači je rekao da veruje da će koalicioni partner DSK ispuniti obećanje iz sporazuma i da će biti izabran za predsednika Kosova.

"Taj sporazum predviđa da u ustavom određenom roku bude izabran novi predsednik, a prema političkom sporazumu ja ću biti predsednik", rekao je Tači.

Dodao je da parlament još uvek nije odredio datum glasanja, ali da će to biti najdalje do kraja marta.

Upitan ko bi mogao da ga zameni na čelu Demokratske partije Kosova, Tači koji je i jedan od osnivača te stranke, nije naveo ni jedno ime, ali je rekao da je aktuelni predsednik kosovskog parlamernta Kadri Veselji "čovek koji je doprineo izgradnji državnosti Kosova", i dodao da se ipak ne zna da li će Veselji biti budući lider DPK.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track