FRANCUZ NEMA DILEMU: KOSOVO JE SRBIJA Evroposlanik Nacionalnog fronta zahteva proveru odluka EU!
Foto: AP

Povodom rezolucije EP o Srbiji

FRANCUZ NEMA DILEMU: KOSOVO JE SRBIJA Evroposlanik Nacionalnog fronta zahteva proveru odluka EU!

Politika -
Francuski poslanik u Evropskom parlamentu podneo je amandman na izveštaj Dejvida Mekalistera o napretku Srbije u kom traži da se preispita nezavisnost Kosova, kao i učešće pojedinih država EU u bombardovanju SRJ 1999. godine

Evropski parlamentarci uložili su čak 190 amandmana na predlog rezolucije o napretku Srbije koji podnosi izvestilac Dejvid Mekalister, a i ovoga puta najveći broj stigao je iz Hrvatske – čak 24 amandmana iz Zagreba traže da se pred Beograd stave dodatni uslovi od rešavanja pitanja granice i sukcesije, do povratka kulturnih dobara i zaštita prava hrvatske manjine.

Ipak da nisu svi amandmani negativni za Srbiju dokazuje onaj koji je podneo francuski poslanik Žan-Luk Šafhauser, član partije Marin Le Pen.

On je naime podneo amandman na izveštaj Dejvida Mekalistera, a koji se tiče napretka Srbije i u njemu zahteva da se preispita proglašenje nezavisnosti Kosova i bombardovanje SRJ 1999. godine, kao i da se posebno obrati pažnja na učešće u ovim aktivnostima pojedinih zemalja EU.

Podsetimo čak 24 amandmana podnela je Hrvatska na izveštaj Dejvida Mekalistera o napretku Srbije, a u njima se traži preispitivanje rehabilitacije Draže Mihailovića, ne ugrožavanje autonomije Vojvodine, kao i da Srbija unapredi svoj pristup prema rešavanju izbegličke krize.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track