SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Izbori preduslov za suštinsku promenu pogrešne politike
Foto: Fonet

Prekinuti vladavinu jednog čoveka

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Izbori preduslov za suštinsku promenu pogrešne politike

Politika -
Srbiji nisu potrebne puke kadrovske i stranačke smene, već je nužno formiranje vlasti kojoj će državni i nacionalni interesi i briga o građanima biti preči od interesa Evropske unije, SAD i MMF-a, navodi se u pisanoj izjavi Rašković Ivić

BEOGRAD - Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da su Srbiji potrebni vanredni parlamentarni izbori da bi na njima bila smenjena sadašnja loša vlast, što je preduslov temeljne promene nacionalne, ekonomske, kulturne i porodične politike.

Srbiji nisu potrebne puke kadrovske i stranačke smene, već je nužna suštinska promena pogrešne politike i formiranje vlasti kojoj će državni i nacionalni interesi i briga o građanima biti preči od interesa Evropske unije, SAD i Međunarodnog monetarnog fonda, navodi se u pisanoj izjavi Rašković Ivić.

Umesto pogubnog puta u EU, Srbiji je potrebno zadržavanje slobode saradnje sa svim prijateljskim zemljama i uspostavljanje strateške saradnje sa Ruskom Federacijom, smatra ona.

Rašković Ivić ukazuje da su izbori nužni i da bi bila prekinuta atmosfera vanrednog stanja i vladavine jednog čoveka, a uspostavljene jake institucije demokratske i pravne države.

Umesto tabloidizacije i vulgarizacije svih sfera društva, Srbiji je potrebno negovanje tradicionalnih i porodičnih vrednosti.

Izbori su šansa da u političku penziju budu poslati nestručni i bahati funkcioneri sa kupljenim diplomama i da na njihovo mesto dođu ugledni, pristojni i stručni ljudi, ocenila je Rašković Ivić.

Ona je najavila da će DSS na izbore izaći, u okviru patriotskog bloka, sa Srpskim pokretom Dveri, istaknutim intelektualcima i svim organizacijama kojima je Srbija na srcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja