POKRET DOSTA JE BILO: Tražimo uslove za fer izbore
Foto: Zoran Mrđa Fonet

POKRET DOSTA JE BILO: Tražimo uslove za fer izbore

Politika -
BEOGRAD - Pokret Dosta je bilo - Saša Radulović zatražio je da se obezbede uslovi za demokratske, slobodne izbore, kao i da se otvore mediji za različita mišljenja i kritiku.

Pokret Dosta je bilo ocenio je i da je Aleksandar Vučić izgubio podršku Srpske napredne stranke i da je zbog toga odlučio da raspiše vanredne parlamentarne izbore.

"Zahtevamo da se obezbede fer uslovi koji će sprečiti krađu glasova za koju premijer priprema svoje stranačke jurišnike. Uvereni smo da će premijer grdno da se iznenadi kad bude video rezultate prave ankete na izborima", navedeno je u saopštenju pokreta Dosta je bilo.

Kako je ocenjeno, premijer Aleksandar Vučić "Srbijom vlada uz pomoć kontrolisanih medija i svoje udarne medijske pesnice u vidu dva glasila koja neprestano izvode 'državne udare', pre svega na razum.

"Nesposobnom premijeru i pored toga pada podrška, a zna da će mu se stranka raspasti čim padne ispod 40 odsto", ocenio je Pokret Dosta je bilo.

Pokret na čijem čelu je bivši ministar privrede Saša Radulović smatra i da se kritika aktuelne vlasti "čuje još samo na Fejsbuku i Tviteru, u zvižducima na bazenu ili kad novinarka RTS otrgnuta od uređivačkog nadzora, upozori premijera da ne bi smeo da etiketira novinare".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja