DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ: Raspisivanje izbora put da se Srbija posveti ekonomskom razvoju
Foto: Fonet

Kokak ka mirnom ciklusu

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ: Raspisivanje izbora put da se Srbija posveti ekonomskom razvoju

Politika -
BEOGRAD - Analitičar Dragomir Anđelković smatra da je dobra odluka da se istovremeno raspišu izbori na republičkom nivou, zajedno sa lokalnim i pokrajinskim, jer bi tako Srbiji obezbedili miran ciklus od nekoliko godina da se posveti ekonomskom razvoju.

Anđelković je u izjavi rekao da, ukoliko već postoji atmosfera u društvu u kojoj opozicija traži izbore, a u vladajućoj koaliciji mnogi govore da su oni potrebni, nije loše da se izbori realizuju sada "u paketu" sa lokalnim i pokrajinskim.

"Ako se na lokalne i pokrajinske izbore nadovežu parlamentarni, to neće u većoj meri opteretiti državu, budžet niti stabilnost zemlje", rekao je Anđelković.

"To je bolje, nego da se dogodi da imamo vojvođanske i lokalne izbore, a za par meseci ili godinu dana i republičke, jer je to mnogo stresnija stvar za društvo", rekao je Anđelković.

On međutim navodi da, iako je premijer Aleksandar Vučić rekao da je opredeljen za izbopre, ne treba sa 100 odsto zaključiti da će ih biti.

"Premijer je rekao da je on opredeljen za izbore, ali ne treba još sa 100 odsto zaključiti da će ih biti.

On će uzeti u obzir sve faktore, od ekonomskih do geopolitičkih, i ako se to ne odražava nagativno na razvoj Srbije, mislim da će onda raspisati izbore. Realno je da ih raspiše, ali još ostavljam određenu rezervu", kaže Anđelković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track