PREPUCAVANJE: Rat dokumentima DS sa MUP i SNS
Foto: Facebook Printscreen

Haos novi fajt oko vlasti u Beloj Crkvi

PREPUCAVANJE: Rat dokumentima DS sa MUP i SNS

Politika -
DS i SNS, odnosno MUP, nastavili su sinoć fajt u vezi sa incidentom od 15. januara u Beloj Crkvi, gde su naprednjaci nasilno preuzeli opštinsku vlast od demokrata.

Demokrate su saopštile da zvanična dokumenta opštine Bela Crkva demantuju izjavu ministra policije Nebojše Stefanovića da je video ugovor sa agencijom za obezbeđenje „Fokus protekt“ (FTO). DS je medijima dostavio i kopiju dokumenta u kojem piše da kod načelnika Opštinske uprave ne postoji nikakav ugovor o angažovanju agencije FTO, koja je 15. januara obezbeđivala zgradu opštine Bela Crkva.MUP je sinoć odgovorio da su netačne i zlonamerne tvrdnje DS i objavio na svom sajtu, kako se navodi, ugovor između opštine Bela Crkva i firme „Fokus protekt“. Policija je saopštila i da je privela sinoć Ž. I. (44), pripadnika obezbeđenja, koji je koristio biber-sprej 15. januara.

I SNS je sinoć saopštio „da se demokrate iz petnih žila trude se da obmanu građane Srbije, iako postoji ugovor o iznajmljivanju FTO“.Inače, troje odbornika i jedan član Opštinskog veća u Beloj Crkvi stupili su sinoć u štrajk glađu, a novoizabrano opštinsko rukovodstvo, čiji izbor oni osporavaju, isključilo im je grejanje u skupštinskoj sali, u kojoj iz protesta spavaju od petka.

Svetski samit za energiju budućnostiNIKOLIĆ KOD BIN ZAJEDABEOGRAD - Predsednik Tomislav Nikolić prisustvovao je juče u Abu Dabiju otvaranju 9. svetskog samita za energiju budućnosti, na poziv Muhameda bin Zajeda el Nahjana, prestolonaslednika Abu Dabija i zamenika komandanta oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata. Nikolić je s Nahjanom razgovarao o proširenju saradnje između Srbije i UAE. Predsednik je istakao da je dosadašnja saradnja između naše dve zemlje bila veoma uspešna, pogotovo u oblasti poljoprivrede i razvoja „Er Srbije“, ali da budućnost otvara nove mogućnosti, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track