RADETA: Haška priča je za Šešelja završena, on se tamo neće vraćati
Foto: Fonet

Radikali spremni za izbore

RADETA: Haška priča je za Šešelja završena, on se tamo neće vraćati

Politika -
Funkcionerka Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerica Radeta uverena je da će radikali na predstojećim izborima ostvariti odličan rezultat i dodala da, "prema pouzdanim podacima istraživanja", ta stranka ima 22 procenta podrške u biračkom telu.

"Ovo što se pojavljuje u medijima su naručeni podaci koji se plasiraju. Spremni smo za izbore, prizivamo ih već dugo i očekujemo povratak na velika vrata u parlament", rekla je Radeta.

Prema njenim rečima, SRS je jedina politička partija u Srbiji koja se zalaže za saradnju sa Rusijom."Opšte raspolozenje u narodu je protiv EU, a većina građana Srbije su rusofili", kaže funkcionerka radikala.

Niko u Srbiji ne kritikuje predsednika Vlade Aleksandra Vučića ozbiljnije nego SRS i njen lider Vojislav Šešelj, tvrdi Vjerica Radeta.

"Šešelj kritikuje Er Srbiju i Zastavu zbog onog što se tamo dešava, a što je na štetu budžete, poziva na ostvaku ministara Zlatibora Lončara, Srđana Verbića, Aleksandra Vulina... sve je to Vučić jer je on ministar u svim ministarstvima, oni su njegov izbor i to je njegova politika", smatra Radeta.

Komentarišući sastanak opozicionih stranaka u vezi sa eventualnim formiranjem predizborne koalicije, Radeta kaže da je "smešno da to što je Boris Tadić napustio svoju stranku i sad hoće da se vrati".

"To znači da im je bitno samo da se dočepaju parlamenta da bi mogli sutra da budu eventualno sa Vučićem u koalicionoj vlasti", izjavila je Radeta za N1 koja smatra da su predizborne koalicije "najveća obmana birača".Radeta kaže da je hašku priča za Šešelja završena.

"On je pobedio i tamo se dobrovoljno neće vraćati", kaže ona.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track