NINIĆ: Dok dr Stefanović bestidno proganja medije, sve više policajaca spas vidi u samoubistvu
Foto: Damir Dervišagić

Narod vidi ko i na koji način guši medijske slobode

NINIĆ: Dok dr Stefanović bestidno proganja medije, sve više policajaca spas vidi u samoubistvu

Politika -
Ivan Ninić, izvršni direktor Centara za vladavinu prava, kaže da je sasvim jasno da je ministar Nebojša Stefanović vođa hajke protiv Kurira, što je nezamislivo u demokratskim državama jer se tako razaraju institucije koje su kičma države.

"Stefanović ovakvim postupcima demonstrira silu i potvrđuje da lično on operativno vodi hajku protiv Kurira sa pozicije vlasti. On to čini kao ministar policije i potpredsednik SNS-a, što je u savremenim demokratijama nezamislivo, jer se na taj način razaraju institucije koje su kičma države. Dok doktor Stefanović bestidno proganja medije, za vreme njegovog mandata ljudi se prebijaju i ubijaju na ulicama Beograda i sve više policajaca spas vidi u samoubistvu. Najvažnije je da čitaoci i građani mogu sami da zaključe ko sve iz Vlade Srbije i na koji način sve guši medijske slobode. A ukoliko se bilo šta dogodi zaposlenima u Kuriru, zna se čiji režim je odgovoran", kaže Ninić za Kurir.

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović danas je uvredio sve zaposlene u dnevnom listu Kurir, zloupotrebivši tako svoju funkciju radi diskreditacije naše redakcije. Stefanović je, reagujući na izjavu funkcionera SPS Milutina Mrkonjića o otvaranju železničke stanice Prokop, izjavio: "A to što daje izjave najgorim reketašima iz Kurira dovoljno govori o njemu".

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track