GLAVNI ODBOR DSS Rašković Ivić: Ukinućemo protivustavno smanjenje penzija i plata!
Foto: Tanjug Oksana Toskić

Na izbore sa Dverima i Patriotskim blokom

GLAVNI ODBOR DSS Rašković Ivić: Ukinućemo protivustavno smanjenje penzija i plata!

Politika -
BEOGRAD - Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je na današnjoj sednici Glavnog odbora te opozicione stranke da je ta stranka spremna za izbore na svim nivoima i da će na njih izaći u koaliciji sa Srpskim pokretom Dveri i Patriotskim blokom.

"Imamo politiku, tradiciju, ljude, imamo snage i hrabrosti. Izborni uslovi teško da su ikada bili gori i borićemo se da ih poboljšamo zbog opšteg dobra ali i u inat", kazala je Rašković Ivićeva obraćajući se članovima GO u Beogradu.

Ona je istakla da ce DSS voditi posebnu kampanju za izlazak što većeg broja građana na izbore. "Praksa je pokazala da skupo plaćamo svaku put kada ne izađemo na izbore", kazala je predsednica DSS.

Govoreći o koalicionim potencijalima DSS-a, Rašković Ivićeva je kazala da će patriotski blok, čiji je DSS deo, sarađivati sa strankama koje poštuju njenu politiku a pre svega opredeljenost protiv članstva Srbije u EU. Prema njenim rečima, DSS će sarađivati sa onima koji se zalažu za ekonomski patriotizam i saradnju sa Rusijom. Kako je najavila, Glavni odbor bi danas trebao da potvrdi odluku o izlasku DSS-a na predstojeće izbore u koaliciji sa pokretom Dveri, a Predsedništvu stranke biće data ovlašćenja da razmatra mogućnosti daljeg širenja koalicije.

Rašković Ivićeva je dodala da će se DSS, ukoliko dobije podršku građana na izborima, izboriti za ukidanje "protivustavnog" smanjenja penzija, vraćanje plata u javnom sektoru kao i za stavljanje van snage "svih štetnih zakona koje je donela aktuelna vlast", poput Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Zakona o konverziji zemljišta.

Ona je najavila i da će DSS zabraniti tajne ugovore, smanjiti poreze i doprinese i prednost dati domaćim privrednicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja