Vučić: Pružžiću priliku opoziciji da me napada
Foto: Tanjug Marko Đoković

Premijer u Šamcu

Vučić: Pružžiću priliku opoziciji da me napada

Politika -
ŠAMAC - Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će Skupština Srbije o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića raspravljati 5. februara, i dodao da će pružžiti priliku opoziciji da ga napadaju.

Vučić je novinarima rekao da nije želeo da prihvati Gašićevu ostavku, već je tražio razrešenje, kako bi poslanici imali priliku da pokažu "šta je vlada skrivila i šta loše uradila".

"Želim uvek da pružim priliku predstavnicima bivšeg režima da me žetosko napadaju i želim da omogućim da to urade u mom prisustvu, da me još jednom kao i mnogo puta možda i ubedljivije nego do sada napadaju", objasnio je Vučić u Šamcu. "Mislim da je takva vrsta demokratske utakmice nešto što je veoma važno i veoma dobro", zaključio je Vučić.

On je podsetio da je 3. i 4. februara u Londonu na konferenciji o Siriji, na kojoj će učestvovati britanski i nemački premijeri, te da je zbog toga zamolio da se rasprava u skupštini održi nakon njegovog povratka iz Londona. Premijer je podsetio da je time ispunio svoju reč da će Gašića razrešiti dužnosti do kraja januara, dodajući da će novi ministar biti imenovan 15 dana nakon razrešenja starog u parlamentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track