KOLEGE SA FAKSA: Evo koji su političari i starlete bili na istim „visokim školama“

Diplomci

KOLEGE SA FAKSA: Evo koji su političari i starlete bili na istim „visokim školama“

Politika -
Nebojša Stefanović i Nataša Šavija bili na Megatrendu, Boris Tadić i Soraja studirali psihologiju na Filozofskom, a Nenad Čanak i Stanija Ekonomski fakultet u Subotici

Ukoliko bi pojedini fakulteti organizovali okupljanje bivših studenata, na toj proslavi bi se istovremeno mogli sresti srpski političari i starlete. Sticajem okolnosti, kolege s iste visokoškolske ustanove su ministar policije Nebojša Stefanović i Nataša Šavija, predsednik SDS Boris Tadić i Soraja Vučelić, te lider LSV Nenad Čanak i Stanija Dobrojević.Nakon bezuspešnog pokušaja studiranja na državnim fakultetima, Stefanović je završio Fakultet za poslovne studije na Megatrendu, privatnom univerzitetu. Tu je i doktorirao 2013, što je bio povod za skandal nakon što je utvrđeno da mi je doktorska disertacija bila plagijat.Upravo na ovom univerzitetu, ali na drugom fakultetu, diplomirala je i Nataša Šavija, široj javnosti poznata kao učesnica rijaliti programa „Parovi“, koja je tako stekla zvanje diplomirani komunikologa.

Hoće u ministreKomentarišući činjenicu da je studirala na istom univerzitetu kao aktuelni ministar unutrašnjih poslova, Šavija u šali kaže da bi jednog dana mogla i da ga nasledi na toj funkciji.- S obzirom na to da smo završili isti fakultet, a ja sam svestrana ličnost, pevačica, glumica, manekenka, pa zašto ne bih bila i ministarka policije. Možda mu jednog dana budem ljuta rivalka - kroz osmeh kaže popularna starleta.Na istom fakultetu, ali u dva različita grada, studirali su i lider LSV Nenad Čanak i učesnica nekoliko rijalitija Stanija Dobrojević. Njih dvoje pohađali su Ekonomski fakultet iz Subotice, s tim što je Dobrojevićeva nastavu pratila na odeljenju ovog fakulteta u Novom Sadu.Brani završni ispitPrema njenim rečima, ostalo joj je još da odbrani diplomski rad, nakon čega namerava da se okuša u novom poslu.- Vidim sebe u budućnosti u politici. Već sam dobila nekoliko ponuda, ali još uvek ne želim da ulazim ni u jednu stranku. Više me privlači diplomatija - kaže Dobrojevićeva.Dodaje da joj imponuje to što studira u visokoškolskoj instituciji u kojoj je svojevremeno diplomirao predsednik LSV.- Poštovanje njemu, čast mi je što sam na istom fakultetu koji je završio Nenad Čanak - kaže naša sagovornica.Starletu za koleginicu ima i bivši predsednik Srbije Boris Tadić, koji je po struci psiholog. Naime, Soraja Vučelić tvrdila je da je studirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.Lider DS i profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu Bojan Pajtić kaže i da mu nije poznato da je neka od učesnica rijalitija bila njegov student.Visoki standardi- Kod nas su visoki standardi, sumnjam da bi i pokušale - u šali kaže Pajtić.Poslanik PUPS Moma Čolaković kaže da zatečen ovim podacima.- Mogu da kažem da je za mene to iznenađenje. Dalje ostavljam mlađim kolegama da to komentarišu, ne bih da se mešam u to - poručuje on.Predsednica DSS i psihijatar po profesiji Sanda Rašković Ivić kaže za Kurir da se ne bi iznenadila i da u jednom momentu neka od ovih starleta „uskoči“ u politiku.- Ako su nam se ministarstva napunila starletama, a jesu, onda ništa ne bi bilo čudno da nam starlete zauzmu poslaničke klupe i važne funkcije u državi. Politika nam se pretvorila u jedan veliki rijaliti, pa su sva iznenađenja moguća. Ipak, volela bih da sve te starlete daju diplome na sunce, pa onda možemo dalje da razgovaramo - navodi ona.

Ponosna na svoje zvanjeOKAČILA DIPLOMU NA INSTAGRAMNataša Šavija je, po svemu sudeći, ponosna na svoje zvanje. Ona je diplomu komunikologa, koju je stekla na Megatrendu, okačila i na svoj profila na Instagramu.

Usamljena ekonomistkinjaMIMI ORO BEZ KOLEGA POLITIČARAZa razliku od svojih koleginica, starleta Mimi Oro nije studirala na fakultetu koji je završio neki od poznatih političara. On je diplomirala ekonomiju na privatnom univerzitetu Alfa.Znanje iz ekonomije pokazala je u razgovoru za Kurir kad je izjavila da ne zna ko je Dragoslav Avramović, nekadašnji guverner Narodne banke Jugoslavije.

Rasadnik znanja Pitomci Megatrenda NATA BEKVALAC UMALO ASISTENTPrivatni univerzitet Megatrend, čije je ime u međuvremenu promenjeno u „Džon Nezbit“, dugo godina važio je za mesto gde su studirale poznate srpske pevačice i lepotice. Neke od njih radile su kao asistenti, profesori, stručnjaci za odnose sa javnošću.Osim što je studirala na fakultetu čiji je rektor tad bio Mića Jovanović, Nataša Bekvalac trebalo je da postane asistent na ovoj prosvetnoj ustanovi, ali je odbila taj posao zbog obaveza.Misica Sandra Obradović takođe je diplomirala na ovom univerzitetu, a ovde je studirala i pevačica Milica Pavlović.Među pevačicama najviše zvanje na Megatrendu, odnosno na fakultetu „Džon Nezbitu“, stekla je Snežana Berić, poznatija kao Ekstra Nena, koja predaje predmet pod nazivom Interkulturni menadžment. Navodno je delila katedru s nekadašnjom voditeljkom Ivanom Škorić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track